Хотели

Disney world ще пусне хотел като космически кораб

  22.11.2020 14:00  
Disney world ще пусне хотел като космически кораб

Феновете на Star Wars скоро ще могат да се потопят физически в атмосферата на любимата си фантастична сага на борда на новия "Galactic Starcruiser" - нов развлекателен комплекс с хотелска част, създаден по образ и подобие на междузвездните космически кораби в Дисни Уърлд във Флорида. 

Студиото разкри нова информация за дългоочакваните нови проекти в увеселителните си паркове. Един от тях представлява престоя на борда на "галактическия звезден разрушител", който ще даде възможност на туристите да се превърнат в герои на свой собствен сюжет в Star Wars за два дни и две нощи. 

"Гостите ще могат да пътуват със стил през галактиката с митичния Halcyon - известен с безупречното си обслужване и екзотичните дестинации", посочват в блога на Дисни паркс. 

Преживяването е създадено така, че да наподобява истински круиз, но в космически измерения: гостите пристигат и си тръгват заедно на терминала на "Galactic Starcruiser" в по-малки преходни совалки, чиито врати ще се отварят със свистене, след като се "скачат" към хотела, преобразуван в звезден разрушител.

Гостите ще живеят заедно, ще се хранят на борда на кораба и ще могат да участват в интерактивни ролеви игри с членовете на "екипажа". 

Всеки прозорец на Halcyon ще показва постоянно променяща се гледка към галактиката, докато корабът "лети" в хиперпространството.

С новия си проект Disney допълнително затвърждава престижа си на компания, която не пести ресурси, докато не постигне съвършенство в магията на симулационните технологии. 

 

Всеки от посетителите може сам да избере своето собствено приключение в зависимост от това какво му харесва да прави - може да се бие с лазерни мечове, да обикаля в контролната зала на космическия кораб или дори да направи "междупланетарна екскурзия" до орбитата на Батуу, планетата, около която е създаден тематичният парк "Star Wars: Galaxy's Edge" на Disney в Холивуд. 

Въпреки забавянето и принудителното затваряне на обектите заради Covid-пандемията, Disney се надяват, че новият хотел ще бъде готов да посрещне първите си гости още през 2021. 

"Нашият бранш страда. Страда от присъствието на Covid-19 в страните ни. Но за разлика от други индустрии, които бяха засегнати от пандемията, нашата няма да загине, а ще се разраства", казва Джош Д'Амаро, директор на Disney Parks, във виртуално обръщение по време на конференция на Междунардната асоциация на увеселителните паркове и атракционите. 

Датата на откриването и цените на пакетите все още не са обявени официално, но почитателите на Star Wars вече нямат търпение да се пренесат в атмосферата на епичната сага.