Хотели

Бордът по туризъм настоява ресторантите в хотелите да работят само за гостите

  26.11.2020 16:46  
Бордът по туризъм настоява ресторантите в хотелите да работят само за гостите
  БНР

Националният борд по туризъм настоява пред Министерството на здравеопазването и Министерството на туризма за промени в забраната за работата на ресторантите в хотелите. Със заповедта на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов не е спряна официално дейността на местата за настаняване в страната. На практика обаче комплексите не могат да обслужват и да изхранват гостите си. Затова призоваваме властите да разрешат работата на ресторантите в хотелите при строги правила и мерки.
Нашите предложения са заведенията да обслужват само гостите в местата за настаняване, които да си правят предварителни резервации. Те може да работят с намален капацитет от 50%. Допускането на външни лица да бъде строго забранено и при установяването на такива случаи да бъде затваряна цялата хотелска база. 
Искаме да подчертаем, че комплексите са взели всички необходими мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 и гарантиране на безопасността на клиентите. До момента няма случаи и огнища на заразени туристи в хотелите. Всички противоепидемични мерки се спазват при висока хигиена, дистанция, дезинфекция и задължително носене на маски. Хотелите взеха адекватни и сигурни мерки още през лятото, за да осигурят безопасността на своите служители и посетители.
Националният борд по туризъм категорично заявява, че здравето на туристите е на първо място и затова ще продължим да работим за тяхната сигурност!