Новини Хотели

Марияна Николова поиска отпадане на забраната за ресторантите в хотелите

   
Марияна Николова поиска отпадане на забраната за ресторантите в хотелите

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова е поискала да отпадне забраната за работа на ресторантите в хотелите. Това съобщиха за Travelnews от Министерството на туризма във връзка с призива на Националния борд по туризъм от днес. Тя е изпратила вече писмо до здравния министър проф. Костадин Ангелов. Причината е, че хотелите няма да бъдат затворени от утре, но ще останат в невъзможност да предоставят храна на гостите си. Николова е настояла да работят при строги противоепидемични мерки и необходимата дистанция. Бордът по туризъм поиска днес от Министерството на здравеопазването и от Министерството на туризма за промени в забраната за работата на ресторантите в хотелите. Призоваваме властите да разрешат работата на ресторантите в хотелите при строги правила и мерки, заяви Полина Карастоянова, изпълнителен директор на организацията.

Нашите предложения са заведенията да обслужват само гостите в местата за настаняване, които да си правят предварителни резервации. Те може да работят с намален капацитет от 50%. Допускането на външни лица да бъде строго забранено и при установяването на такива случаи да бъде затваряна цялата хотелска база.

Искаме да подчертаем, че комплексите са взели всички необходими мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 и гарантиране на безопасността на клиентите. До момента няма случаи и огнища на заразени туристи в хотелите. Всички противоепидемични мерки се спазват при висока хигиена, дистанция, дезинфекция и задължително носене на маски. Хотелите взеха адекватни и сигурни мерки още през лятото, за да осигурят безопасността на своите служители и посетители, обясниха още от борда по туризъм.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати