Новини Събития Турагенции

Министерство на регионалното развитие обяви поръчка за събития за 250 000 лв.

   
Министерство на регионалното развитие обяви поръчка за събития за 250 000 лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви обществена поръчка за организиране на събития, свързани с провежданите политики от ведомството, показа справка на TravelNews в Агенцията за обществени поръчки. Кандидатстването е до 7 декември 2020 г., като подаващите оферти трябва да имат лиценз за туроператор и валидна застраховка „отговорност“. Бюджетът е 250 000 лв. без ДДС. Поръчката е за осигуряване на логистика и организационно-техническа подготовка при провеждането на различни събития и мероприятия за нуждите на МРРБ. Събитията, които ще се организират, съгласно изискванията, заложени в техническата документация, могат да бъдат в различен формат - конференции, обучения, семинари, обмяна на добри практики, информационни дни, събития на открито, уебинари или др., и могат да се провеждат на територията на цялата страна.

Логистиката и организационно-техническата подготовка включват осигуряване на транспорт, хотели и настаняване; наем на зали и техническо оборудване, озвучаване; регистрация на участниците; осигуряване на хранене и кафе-паузи, и др. сходни дейности, свързани с логистично обезпечаване на организираните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството събития.

Участниците трябва да притежават валидна регистрация за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност в съответствие с чл. 61, ал. 4 от Закона за туризма (ЗТ) и да са вписани в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти, или да са лица по чл. 62 от Закона за туризма, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, или да притежават аналогично разрешение или членство в определена организация, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.

През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил дейност/и с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка. Под това трябва да се разбира: логистика и/или организационно-техническа подготовка и/или реализация на минимум едно събитие (конференция и/или обучение и/или семинар и/или обмяна на добри практики и/или информационни дни и/или уебинар и/или друго.

Участниците трябва да прилагат системи за управление на качеството съгласно международен стандарт ISO 9001 или еквивалентен, с обхват, включващ осигуряване на логистика при провеждане на събития. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация.

Офертите ще бъдат оценявани по следните показатели: „Професионална компетентност на персонала“ – 50 точки, „Финансова оценка“ – 40 точки, Оценка на административния разход“ – 10 точки.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати