Транспорт

Qatar Airways със седма нова дестинация от началото на пандемията

   
Qatar Airways със седма нова дестинация от началото на пандемията

Qatar Airways обяви старта на четири седмични полета до Сиатъл от 15 март 2021 г.

За националния превозвач на Катар това е седмата нова дестинация от началото на пандемията. Полетите до Сиатъл ще бъдат изпълнявани с най-модерния Airbus A350-900 на Qatar Airways, предлагащ 36 места в Qsuite Business Class и 247 места в икономична класа.

Сиатъл е втората нова дестинация в САЩ, която Qatar Airways открива от началото на пандемията. На 15 декември старират директните полети на авиокомпанията до Сан Франциско. В началото четири полета в седмицата ще свързват Доха и Сан Франциско.

Въпреки предизвикателствата на 2020 г., Qatar Airways остава ангажирана да проучи всяка възможност за подобряване на изживяването на милионите пътници, които ползват начионалния превозвач на Катар за своите бизнес и туристически пътувания, и да осигурява възможности за удобно достигане до все повече дестинации.

Ново е и стратегическото партньорство на авиокомпанията с Alaska Airlines, което ще даде след 31 март 2021 г. нови възможности за свързване на пътуващите от цял свят през Доха до западното крайбрежие на САЩ чрез връзки от Лос Анджелис, Сан Франциско и Сиатъл, допълвайки съществуващите стратегически партньорства на Qatar Airways с American Airlines и JetBlue.

Председателят и изпълнителен директор на Alaska Air Group Брад Тилдън изрази радостта си от присъединяването на авиокомпанията към алианса oneworld и добави: „Стартираме ново партньорство с изключителна авиокомпания като Qatar Airways.

Тъй като международните въздушни пътувания се възстановяват все повече, много сме развълнувани през следващата година да предложим на своите клиенти директните полети на Qatar Airways от Сиатъл, Лос Анджелис и Сан Франциско до Доха, а от там и до целия свят, както и ние да предложим нашите услуги до дестинациите от западното крайбрежие на САЩ, които обслужваме."

Стартирането на полетите до Сиатъл допълнително затвърждава позицията на Qatar Airways на водещ превозвач от Персийския залив, осигуряващ глобална свързаност със САЩ. Многократно награждаваната авиокомпания изпълнява 59 полета на седмица до 11 дестинации в САЩ.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати