Новини

Куба започва да приема туристи с PCR тест

   
Куба започва да приема туристи с PCR тест

Куба започва да приема туристи с отрицателен PCR тест от 10 януари 2021 г., обяви местното Министерство на здравеопазването, цитирано от travelpulse.com. Тестът трябва да е направен не повече от 72 часа преди пристигането. В момента посетителите на Куба се тестват на място на летището в Хавана и отново пет дни по-късно, ако не отсядат в хотел.
Повишените противоепидемични мерки за безопасност, съчетани с местни ограничения в хотелските и курортни зони, където повечето туристи отсядат, са успешни до момента в карибската страна. Правителството на Куба заяви, че известният курорт "Варадеро Бийч" е приел 69 000 чуждестранни туристи между 1 ноември и 23 декември 2020 г. без нито едно огнище на COVID -19.
Правителството отбеляза, че много кубинци, които се завръщат на острова, са отседнали със семейството и приятелите си, и в крайна сметка са нарушили карантината, като са допринесли за нарастването на броя на случаите в страната.
За целта Куба ще разрешава по-малко полети от САЩ и няколко други страни в Америка и Карибите, включително Мексико, Панама, Бахамите, Хаити и Доминиканската република, считано от петък, 1 януари 2021 г. Според Ройтерс, страната преживява нарастване на случаите на коронавирус, откакто отвори отново летищата си миналия месец.  Министерството на здравеопазването на Куба съобщи за 3 782 случая на COVID-19 от 1 ноември до 23 декември и заяви, че мнозинството, 71.5% са посетители или техни преки контакти.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати