Новини Хотели

Хотелиерската асоциация обяви целите си за 2021 г.

   
Хотелиерската асоциация обяви целите си за 2021 г.

Изпратихме най-трудната и тежка година за туризма от десетилетия. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) се надяват най-тежкото да е останало зад гърба и пожелават на членовете и партньори си от туристическия сектор и извън него, на служителите и гостите успешна, здрава и плодотворна 2021 година.

БХРА ще продължи да работи за истинско обединение на усилията на туристическия бранш да вървим заедно напред, да защитаваме сектора и да търсим решение на проблемите и трудностите в сътрудничество. Надяваме се с общи усилия да успеем с нашите партньори и съмишленици от туристическия сектор да предприемем бързо нужните стъпки за възстановяване на индустрията, заяви председателят на БХРА Георги Щерев. Световните надежди са новите ваксини да доведат до рестарт на нормалния живот, какъвто ги познавахме преди пандемията.

Само с общите усилия на целия туристически сектор и всички негови представители ще успеем да преодолеем последствията от икономическата криза и да възстановим работата си. Ще продължим да поставяме здравето и безопасността на нашите клиенти и служители на първо място, както и да подобряваме услугите и продукта, които предлагаме на нашите гости, подчерта Щерев.

И през 2021 г. БХРА ще работи за:

Справедливи компенсации за туристическия сектор и служителите в него заради ограниченията, наложени от противоепидемичните мерки.

Подкрепа от страна на държавата за преодоляване на кризата.

Разрешаване на дейността на един от най-сигурните по отношение на безопасността и структуроопределящ за българската икономика сектор.

Възстановяване на цялата верига от дейности в индустрията – на хотели, ресторанти, заведения, туроператори, екскурзоводи, планински спасители, аниматори, транспортни фирми, заети в атракциони, музикални изпълнители и др.

Разсрочване на старите задължения по банковите кредити на туризма за срок от пет години и по-лесен достъп до нови евтини заеми.

Промени в ЗУТ, които да позволяват по-дълъг период за подновяване на разрешителните за строеж, предвид замразените заради кризата инвестиции.

Временно замразяване на туроператорските лицензи.

Ефективно включване на сектор Туризъм в Националния план за възстановяване и устойчивост.

Предоставяне на ваучери за настаняване, подобно на ваучерите за храна, за да се активира българския пазар, а всеки работник сам да прецени за какво да похарчи необлагаемата сума към заплатата му.

Предоставяне на ваучери за здравна превенция, които да се ползват не само в държавните бази, а във всички места за настаняване.

Ускоряване издаването на визи, най-вече онлайн. Подобно облекчение е най-необходимо за съседните държави и за Русия, като механизъм за стимулиране на пазара в трудните условия, в които е поставен бизнеса.

Обединение на усилията на сектора за бъдещо развитие на индустрията.

Развитие на партньорска програма в сътрудничество с компании от всички сектори, предоставящи отстъпки в размер до 50 на сто в интерес на нашите членове и техните лоялни служители.

Помощ за медиците на първа линия в борбата срещу Ковид – 19 с кампанията ни “Топъл обяд”, в която се включиха 10 регионални структури на БХРА, доставящи обяд, а на места и вечеря, всеки ден на над 500 лекари в страната.

Партньорство с ХОТРЕК (Европейската асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета), на която БХРА е единствен пълноправен член за България. Благодарение на това сътрудничество членовете на БХРА имат предварителен достъп до подготвяните промени в европейското законодателство, професионално изготвени анализи и прогнози.

Партньоство с ИХРА (Световната хотелиерска и ресторантьорска асоциация) и БАХА (Балкански алианс на хотели и ресторанти), на които БХРА е член.

Партньорство с Профон и Музикаутор, благодарение на което нашите членове ползват 50 на сто отстъпка за авторска музика в техните обекти. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати