Хотели

Най-добрите нови хотели в Европа през 2020

   
Най-добрите нови хотели в Европа през 2020

В сърцето на Каляри на остров Сардиния Palazzo Doglio е на крачка от известния плаж Поето. Това е най-добрият нов хотел в Европа за 2020 г. според класацията на World Travel Awards.


Призът за Palazzo Doglio идва в безпрецедентен мо­мент. Заради COVID-19 тя може да се свие с между 58 и 78% спрямо 2019 г. по данни на ООН. Това би до­вело до спад в глобалните приходи от близо 1.2 трлн. долара до края на 2020 г. Над 100 млн. работни места може да бъдат загубени. „Туризмът позволява на хората да опознаят някои от културните и природните богатства на света и ги сближава, като подчертава нашата обща чо­вечност“, заявява генералният секретар на ООН Антониу Гутериш през август. Спасяването на ту­ристическата индустрия ще бъде приоритет за всички организации и правителства по света, включи­телно и за новоизбрания американ­ски президент Джо Байдън, който обеща допълнителни помощи за хо­телите и авиолиниите.

Когато пътуването се отвори отново, можем да погледнем жи­вота извън пандемията с Palazzo Doglio и номинираните за най-добри нови хотели в Европа.

Palazzo Doglio – Каляри, Остров Сардиния

Palazzo Doglio предлага 72 стаи и апартаменти на крачка от марината и из­вестния плаж Поето. Спа комплексът предлага мо­дерен фитнес, масаж­ни зали, няколко басейна и специални ароматера­певтични процедури. Хо­телът има два невероят­ни ресторанта. Sausade е за бразилско-японска кухня, а Osteria Del Forte – с нов прочит на класи­ческата италианска кухня от шеф Алесандро Коко, който е сред възпитани­ците на Гордън Рамзи и Хайнц Бек. Нощувката за двама в изисканите стаи в Palazzo Doglio струва около 300 евро, а в прес­тижните апартаменти с балкон с изглед към Сре­диземно море започва от 400 евро.

Grand Park Hotel – Хърватия, Ровин

Скрит в борова гора до брега на Адриатическо море, с изглед към остров Света Катарина и чаров­ния стар град, този хотел е дело на известния ита­лиански архитект Пиеро Лисони и хърватското 3LHD Studio. Можете да се насладите на изиска­ните стаи и апартамен­ти, да похапнете в някол­ко различни ресторанта, да пазарувате в бутикови­те магазини или да се от­пуснете в големия Albaro Wellness & Spa комплекс.

AMARA Hotel – Кипър, Лимасол

Amara се намира близо до известното древно крал­ство Аматус, най-важния от градовете държави на острова, основани още преди Христа. В ресто­рантите на хотела тво­рят прочутите готвачи със звезди „Мишлен“ Нобу Матсухиса и Джорджо Ло­катели. Всяка от двеста и седемте стаи предлага личен басейн със спиращи дъха гледки към Средизем­но море.

Radisson Blu Hotel – Чехия, Прага

Между стария и новия град, реновираният Radisson Blu е в сърцето на града на крачка от цен­търа. Хотелът в стил ар нуво предлага 160 модерни стаи и апартаменти.

Grantley Hall – Великобритания, Северен Йоркшир

Grantley Hall е скрито­то бижу на природния парк в Йоркшир и пред­лага 47 красиви стаи, че­тири гурме ресторанта и три невероятни бара. Перфектната почивка за­вършва с големия спа ком­плекс Three Graces.

Hard Rock Hotel – Великобритания, Лондон

Този нов и шикозен хотел е подобен на останалите от веригата Hard Rock Hotel с тематичните си стаи и апартаменти, вдъхновени от легендите на рока. Там е известното кафене Hard Rock, което крие хиляди истории и ар­тефакти от музиката през 60-те и 70-те години на миналия век.

Stock Exchange Hotel – Великобритания, Манчестър

Намира се в сърцето на Централен Манчестър, в бившия дом на Манчес­търската фондова борса. Хотелът разполага с 40 стаи, знакови апартамен­ти и впечатляващ пент­хаус. Там е и ресторан­тът на Том Керидж The Bull & Bear, който пред­лага британска храна с из­тънчен завършек.

Cheval Blanc – Франция, Сен Тропе

Надали ще намерите по-елегантно изживяване от почивката в този ком­плекс на крачка от цен­търа на Сен Тропе. С ди­ректен достъп до плажа, всички 30 стаи и апарта­менти имат тераса или широк балкон. В Cheval Blanc има три ресторан­та със звезди „Мишлен“.

Wyndham Grand – Грузия, Тбилиси

Wyndham Grand се нами­ра до оживения булевард „Руставели“ в Тбилиси. Хо­телът със 158 красиви стаи и апартаменти пред­лага и два модерни гурме ресторанта с впечатлява­щи гледки към града. Има и топъл вътрешен басейн и богат спа комплекс.

Hard Rock Hotel – Ирландия, Дъблин

В центъра е точно до за­мъка и известния бар Temple. Хотелът със 120 стаи е модерна интер­претация на две истори­чески сгради, комбинация от търговската пала­та, построена в началото на ХХ век, и съседната Fashion House. Двете са свързани чрез новопостроен стъклен мост.

Hotel de la Ville, A Rocco Forte Hotel – Италия, Рим

Това е един от най-впе­чатляващите хотели в класацията. В него има 89 стаи и 15 апартамента, включително и невероят­ният президентски. Рууф­топ барът предлага нов поглед към Рим и модер­ната кухня. Това е може би една от най-добри­те опции в италианската столица.

Masseria Torre Maizza, A Rocco Forte Hotel – Италия, Пулия

Реновираната ферма от XVI век на адриатическия бряг до градчето Пулия е заобиколена от маслинови горички, предлага и голф игрище с девет дупки, час­тен плаж и спа. По дизайн на Олга Полици, 40-те не­вероятни стаи и апарта­менти предлагат най-доброто от la dolce vita.

Mandarin Oriental – Италия, Езеро Комо

Разположен на южния бряг на езерото Комо, хоте­лът предлага 9 самостоя­телни къщички, 21 стаи, 52 апартамента и 2 част­ни вили. Сърцето на ком­плекса е Villa Roccabruna, построена през 1799 г., къ­дето е живяла прочута­та оперна певица Джуди­та Паста.

The St. Regis – Италия, Венеция

Току-що реновираният St. Regis Venice предлага 130 модерни стаи и 39 апар­тамента с балкони, които гледат към Канал гран­де, красивите венециан­ски градини или пък към покривите на града. Хо­телът се намира на мяс­тото на Grand Hotel Britannia, който отваря врати за първи път през 1895 г.

Savoy Palace – Португалия, Остров Фунчал, Мадейра

Новият Savoy Palace пред­лага 309 модерни шик стаи и 43 апартамента с балкони. Барът на покри­ва, терасираните градини и множеството басейни са перфектното бягство за семейството. Хоте­лът предлага селекция от ресторанти, барове и спа комплекс на световно ниво с хидротерапия.

Nobu Hotel – Испания, Барселона

Този нов и много стилен хотел в Барселона предла­га 259 просторни стаи и апартаменти заедно със световноизвестния ресто­рант Nobu, както и тапас бара Nobu Sake. Всеки сан­тиметър там откри­ва панорамна гледка към града и морето. Засега хо­телът е затворен до края на 2020 г.

Arctic Bath – Швеция, Харадс

Един от най-красивите хотели е Arctic Bath на юг от Арктическия кръг на брега на река Люлеелвен, надолу по течението от мостовете на Бодтрескфорс. Хотелът предлага комбинация от шест бун­гала върху лед или плава­щи – в зависимост от се­зона, и още шест бунгала на твърда земя. Кръгли­ят Arctic Bath пък изкуша­ва съв своите една зала за спа процедури, четири сауни, външна ледена баня и топъл басейн.

La Réserve Eden au Lac – Швейцария, Цюрих

Архитектът Филип Старк е вдъхнал нов живот на този легендарен хотел на езерото Цюрих, който излъчва усещането за яхтен клуб. La Rеserve Eden au Lac е невероя­тен хотел, който отва­ря врати преди повече от 100 години. Хотелът предлага комбинация от 40 стаи и апартаменти, японско-перуански ресто­рант, както и оживен бар на приземния етаж.

Six Senses Kocatas Mansions – Турция, Истанбул

Намира в престижния квартал „Саръйер“ в евро­пейската част на Истанбул. Големите и красиво поддържани градини пред­лагат поглед към място­то, където Босфорът се свързва с Черно море. Тук е било имението Kocata. То е построено през ос­манския период от бив­шия правосъден министър и създател на компания­та за минерална вода със същото име Necmeddin Molla Kocata. Има чети­ридесет и пет стаи, спа комплекс, латиноамери­кански ресторант „Торо“ и азиатски гастро бар.

Автор: Джим Добсън за Forbes/Форбс България 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати