Новини Събития

Турция вече изисква документ от PCR тест с печат и подпис и платена такса

   
Турция вече изисква документ от PCR тест с печат и подпис и платена такса

От днес, 11 януари 2021г. турските власти определят нови задължителни изисквания, на които следва да отговарят предоставяните при влизане в страната документи за отрицателни PCR тестове, съобщи „Ройтерс“. Те трябва да са в оригинал и да притежават подпис и мокър печат. Съдържанието на документа да е на латиница. Резултатите от теста да са оптечатани (не се допускат ръкописни резултати). Освен това искат да е приложен документ за заплатена такса за изготвяне на PCR теста.

От 30 декември 2020 г., пътниците над 6 години, които летят до Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди полета си, в съответствие с действащата наредба в страната. Пътниците, които не представят отрицателен PCR тест (на хартиен или цифров носител), няма да бъдат допуснати до полета си. Няма задължение за представяне на резултат от тест за пътници на възраст под 6 години.

Транзитните пътници не са длъжни да представят PCR тест в Турция, но трябва да вземат предвид правилата на страната на крайното пристигане по отношение на изискванията за PCR тест, възрастови ограничения и указания за време.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати