Новини

В Румъния рекламират ски курортите ни

  12.01.2021 09:05  
В Румъния рекламират ски курортите ни

България откри туристическия си зимен сезон с оферти за ски ваканция, които не са за изпускане: 19 евро на човек на нощ, пише румънският вестник "Адевърул".
Търсенето за ски ваканция в България нараства непрекъснато след излизането на страната от списъка на държавите с повишен епидемиологичен риск, отбелязва изданието и допълва, че голяма част от туристите правят резервациите си от днес за утре.
По данни на "Адевърул" до момента най-много резервации за ски ваканция в България са направени за средата на януари и междусрочната ваканция на учениците в Румъния в периода 30 януари - 7 февруари.
Какви са цените в България?
Ски ваканция струва 19 евро на човек на нощ в хотел с три звезди и закуска, и 23 евро на човек на нощ в хотел с четири звезди.
В Боровец цените са 35 евро на човек на нощ в хотел с четири звезди и полупансион, а в Пампорово - 27 евро в четиризвезден хотел на полупансион.
По искане на туристите офертата може да включва и лифт карта и ски оборудване. В кабинките на лифта, които се дезинфекцират периодично, имат право да влизат само четири лица или семейства с максимум шестима членове.
В хотелите са отворени и СПА центровете, в които туристите може да релаксират след деня, прекаран на пистите, пише "Адевърул".
Изданието отбелязва, че с началото на кампанията по ваксинация на населението срещу К-19 в една от румънските туристически агенции са се увеличи резервациите за почивки в Дубай, Египет, Турция, Гърция, България, Доминиканската република, Занзибар и Румъния. Резервации се правят и за летните месеци и през есента.
Условията за плащане са адаптирани към настоящата ситуация. Авансът за резервация е 10%, втората вноска е от 20 на сто, а последната вноска се прави 60 дни преди заминаването.