Хотели

Плаващ курорт строят в района на марината в Дубай

   
Плаващ курорт строят в района на марината в Дубай

Дубай е страната на суперлативите, на най-високата сграда в света и на Burj Al Arab - единствения седемзвезден хотел на планетата.

А един нов проект е на път да превърне емирството в още по-привлекателна територия за туристите, според Lonely Planet.

Плаващият курорт Sea Palace се изгражда от корабостроителната компания Seagate и ще се носи във водите край Dubai Marina.

Той ще се състои от луксозен хотел, заобиколен от шест къщи, които могат да се отделят и да плават самостоятелно.

С архитектура, вдъхновена от лодките със стъклено дъно, къщите ще имат прозрачни подове и мебели, проектирани от Aston Martin.

Те ще разполагат с автоматични интелигентни системи и самостерилизиращи се въздушни филтри, слънчеви енергийни панели и системи за рециклиране на боклука.

„Вярвам, че този тип проекти ще създадат бум в сферата на туризма“, казва Мохамед Ел Бхарави, основателят на корабостроителницата Seagate и собственик на проекта, пред Lonely Planet.

Понастоящем къщите са в последните етапи на строителство и като цяло проектът е завършен около 65%. Точната дата на откриване на курорта Sea Palace все още не е известна.

Дубай отвори за туристи на 7 юли, като изисква от всички международни посетители да представят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на четири дни преди пътуването, или да се подложат на тест на летището в емирството.

Пътуващите също така трябва да изтеглят приложението COVID-19 DXB  и да регистрират своите данни преди пристигане, за да улеснят координацията и комуникацията със здравните власти, ако страдат от симптоми на COVID-19.

През октомври Обединените арабски емирства обявиха и нова визова програма, която позволява на дългосрочните пътешественици да живеят в Дубай и да работят дистанционно за чуждестранни компании в рамките на една година.

Ако получат тази виза, те ще могат да си открият банкова сметка, да запишат децата си в местни училища и да получат достъп до други предимства, които обикновено се предоставят само на жителите на Дубай.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати