Новини Турагенции

Туроператор организира две групи за Непал

   
Туроператор организира две групи за Непал

Туроператорът „7 контитента“ организира две групи за Непал с тръгване на 29 април и на 20 май 2021 г. Екскурзията е 10 дни с 8 нощувки и е по редовните самолетни линии, обяви за TravelNews Емил Дойчинов, съдружник в компанията. Групите са малки по 6-8 човека с водач от фирмата и местен екскурзовод на английски език. „Нашата 8 дневна обиколка на Непал в района на Катманду и Покхара ще ви позволи да получите пълна представа за непалската природа и непалския начин на живот. Предлагаме ви посещение на храмове и светилища с богата артистичност, обекти на културно наследство, включени в списъка на ЮНЕСКО в Катманду“, подчерта Дойчинов.

Програмата предвижда магически преживявания - плаване в девственото езеро Фева в Покхара, разходка в спокойния и красив района на връх Анапурна (8091 м.). Ще се отиде до лоното на базовия лагер Анапурна, Poonhill, където може да се видят хипнотизиращите гледки на изгрева над могъщите Хималаи и величествената панорама към върховете Дхаулагири (8167м), Хиунчули (6441м), Мачапучаре (6993m) и Анапурна Дакшин (7219m). Ще бъдат посетени очароватерни селца, обитавани от автентични непалски общности. Ще се запознаем с традиционния им начин на живот и ще опитаме местни храни, обясни Емил Дойчинов.

Цените започват от 2550 лв. на човек в зависимост от категорията на хотелите. В сумата влизат самолетен билет София - Истанбул - Катманду и обратно, 7 нощувки със закуски, трансфер от/до летище, местен екскурзовод на английски език, разглеждане на забележителности в Катманду, транспорт от Катманду до Покхара и обратно с бус, разглеждане на забележителности в Покхара, транспорт от Покхара до Улери и обратно с джипове, специално разрешително за трекинга в Хималаите. Влизат още закуска, обяд и вечеря в деня на трекинга, водач от агенцията по време на цялото пътуване и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

В сумата не влизат виза за Непал, която е 30 долара и се издава при пристигане. Необходими са 2 снимки в паспортен размер. Няма предвидени обяди и вечери в Катманду и Покхара, както и входните такси за забележителностите.

Традиционно от „7 контитента“ правят най-много обиколка на Исландия. Българите много я търсят заради красивата природа, каза Емил Дойчинов. Екскурзиите са за 25 юни и следващата е на 16 юли 2021 г. Самият той е специалист по дестинацията и води групите. Исландия е мистериозен вулканичен остров, който се намира в Северния Атлантически океан, на границата със Северния Ледовит океан. Това е страна на активни вулкани, гейзери и лавови полета, мощни водопади, красиви фиорди дълбоко вдълбани в острова, фантастични пейзажи, недокоснати в девствената природа. Островът е на контрастите, където реки текат през пустини, огън гори изпод леда, през лятото слънцето не залязва, а през дългите зимни нощи може да се наблюдава северното сияние. Природните забележителности в Исландия са разположени „на всеки километър“, поради което екскурзията е наситена с интересни обекти, а трансферите между тях са незначителни. Няма огромни тълпи от туристи. Местните жители са дружелюбни, усмихнати, добродушни и отзивчиви, подчерта Дойчинов.

Други интересни програми на туроператора са 8-дневна екскурзия през май и юни до Азербайджан. За майките празници с тръгване на 1 май 2021 г. има и комбинирана екскурзия „Две страни от Кавказ“ - Азербайджан и Грузия.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати