Новини

Служители в сектор туризъм приоритетно в националния ваксинационен план

   
Служители в сектор туризъм приоритетно в националния ваксинационен план

Председателят на УС на Националния Борд по Туризъм Красимир Гергов, депозира днес до Марияна Николова, Вицепремиер и Министър на туризма, проф. Костадин Ангелов, Министър на здравеопазването и до проф. Красимир Гигов, Председател на Националния ваксинационен щаб, писмо относно необходимостта служителите в сектор туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.

Вижте пълния текст на писмото:

Обръщаме се към Вас от името на Националния Борд по Туризъм относно необходимостта служителите в сектор Туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.
Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комунакация като безопасна и сигурна дестинация.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати