Новини Турагенции

Туроператори поискаха отново гаранционен фонд

  20.01.2021 13:56  
Туроператори поискаха отново гаранционен фонд

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Обединение "Бъдеще за туризма", съобщиха от ведомството. По време на разговора бе обсъдена идеята за създаване на Гаранционен фонд, както и дофинансирането на компаниите заради проблема с предплатените пътувания и замразените опции за туризъм.
Нашите срещи с Вас са регулярни и бих искала да Ви уверя, че като вицепремиер и министър на туризма правя всичко възможно, за да започнем рестарта на сектора, увери присъстващите вицепремиерът. Тя допълни, че е в постоянна комуникация както с представители на туристическия бизнес, така и с местната власт и останалите министри от кабинета. Вярвам, че целта ни е една, а именно туризмът да си възвърне предишните нива. От първия ми ден в това министерство работя в тази посока и ще продължа да го правя и занапред, категорична бе министър Николова.
Представителите на Обединение "Бъдеще за туризма" обявиха пред министър Николова идеи за подпомагане на туристическия бранш заради замразения им бизнес. Те поискаха съдействие от вицепремиера и за официализиране на Протокол за работа на туроператорите в условията на COVID-19.