Новини Транспорт

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

   
Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

Днес Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*
 
Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.
 
Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.
 
Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.  
 
За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.
 
Маршрут                  Дни          Стартова дата        Цени от*
Бургас - Вроцлав    събота    19 юни 2021 г.    77.99 лв.
 
Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“
 
*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.
**Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).
 
За Wizz Air
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, оперира с флотилия от 136 самолета Airbus А320 и А321 – една от най-младите флотилии в света. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 40 милиона пътници през последните 12 месеца.  Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт.  
 
За повече информация:
M3 Communications Group, Inc, 088 449 5950, [email protected]
Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]
 
 Последвайте ни в Twitter: @wizzair
  Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom
  Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com
 
Бележки до редакционните екипи:
•    Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.
•    Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.
•    HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.
•    За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.
За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати