Новини Транспорт

Пътническата застраховка на Wizz Air вече покрива COVID-19

   
Пътническата застраховка на Wizz Air вече покрива COVID-19

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, днес обяви, че ще предложи на пътниците допълнителна застраховка, покриваща COVID-19, като част от своя пакет „пътническа застраховка“, който е достъпен на wizzair.com в партньорство със застрахователния доставчик Chubb.

От днес клиентите на Wizz Air ще могат да закупят „пътническа застраховка“ (Wizz Air Travel Insurance), която вече покрива и анулиране на резервация заради COVID-19, и медицински разходи при пътуване в чужбина. Например, ако се заразите с COVID-19 по време на пътуването си в друга държава и в резултат възникнат допълнителни разходи за вас за удължаване на престоя ви или медицински разходи за лечение, Wizz Air Travel Insurance ще покрие това (важи максималният лимит). Застрахователният пакет също важи за случаите, в които се налага да отмените пътуването си заради инфекция с COVID-19 преди полет.

„Пътническата застраховка“ на Wizz Air също покрива изгубен, откраднат или повреден багаж, както и изпуснат полет. Можете да се запознаете с всички правила, условия и изключения на wizzair.com.

В допълнение към пакета „пътническа застраховка“ Wizz Air предлага и самостоятелната опция за застраховка при анулиране в определени държави. Както нея, така и „пътническата застраховка“, можете да закупите или по време на процеса на резервация на полет на уебсайта или в приложението на Wizz Air. Те са приложими както за еднопосочни, така и за двупосочни билети. Пълните условия можете да намерите тук.

Андраш Радо, старши мениджър Корпоративни комуникации, заяви: „В Wizz Air всекидневно се стремим да оптимизираме пътуването, независимо дали става въпрос за процеса на резервация, обслужване на борда или въвеждане на допълнителни екстри, които да направят полетите по-удобни и безпроблемни. С нашия актуализиран пакет „пътническата застраховка“ пасажерите могат да бъдат спокойни, че са подготвени и обезпечени в случай на промени в плановете им за пътуване заради COVID-19.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през 12-те месеца до април 2020 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

За Wizz Air

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, оперира с флотилия от 136 самолета Airbus А320 и А321 – една от най-младите флотилии в света. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 40 милиона пътници през последните 12 месеца. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт и отличават компаниите с впечатляващи резултати, иновации и ниво на обслужване.

За Chubb

Chubb е най-голямата в света публично търгувана застрахователна компания за имущество и злополуки. С операции в 54 държави, Chubb предоставя застраховки за търговско и лично имущество и злополуки, и допълнителни здравни застраховки, презастраховане и животозастраховане на разнообразна портфолио от клиенти. Като застрахователна компания, ние оценяваме, преценяваме и управляваме риска с проницателност и дисциплина. Ние обслужваме и изплащаме нашите застраховки справедливо и своевременно. Компанията разполага с обширна гама от продукти и услуги, широки възможности за дистрибуция, изключителна финансова стабилност и местни операции в световен мащаб. Компанията майка Chubb Limited е регистрирана на Нюйоркската фондова борса (NYSE: CB) и е компонент на индекса S&P 500. Chubb поддържа централни офиси в Цюрих, Ню Йорк, Лондон, Париж и на други места и има приблизително 33 000 служители по целия свят. Допълнителна информация може да бъде намерена на: www.chubb.com.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати