Новини Турагенции

Чешките туристи се завърнаха в зимните ни курорти след 30 години

   
Чешките туристи се завърнаха в зимните ни курорти след 30 години

Чешките туристи се завърнаха в зимните курорти на България след 30 години. До 90-та година са отсядали в Боровец и Пампорово. От тази година за първи път имат сериозно присъствие в най-големия ни зимен курорт – Банско. Те отново откриха страната ни, и че разполагаме с модерни ски комплекси, заяви за TravelNews Валентин Грозев, маркетинг директор на българския туроператор „Варна турист сървиз“, който ги води у нас и е представител на чешките компании Ceske Kromidlo и VVV Tour CZ1.

Посрещаме по 250 чешки туристи на седмица в Банско от началото на януари, като продължават и в момента. Отделно идват и такива индивидуално с лични автомобили, каза Грозев. Според него преоткриването на България е заради затворените ски курорти в Италия, Австрия, Франция и Швейцария, където традиционно ходят чехите. „Много са доволни от Банско, както от ски зоната, така и от хотелите, храната и мерките срещу разпространението на COVID-19“, подчерта Грозев. Започваме да предлагаме и рекламираме България за зимен туризъм на чешкия пазар и очаквам сериозно присъствие през следващите години, допълни той. Чешкият туроператор Ceske Kromidlo е специализиран именно в ски почивките.

По отношение на предстоящия летен сезон, Валентин Грозев съобщи, че вървят резервации от септември за Българското Черноморие в Чехия. През ноември и декември са напълно спрели. От една седмица отново са се подновили и има интерес. В Чехия няма голям страх за пътуване и хората търсят варианти вече за летните си почивки, обясни Грозев.

„Варна турист сървиз“ са посрещнали над 12 000 чешки туристи през лятото на 2020 г., а през предходната 2019 г. – над 45 000. Те са дошли чрез партньорите им VVV Tour CZ1 и Fantasy Travel.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати