Новини

Евелина Пулева: Получаваме министри без туристическо образование

  17.02.2021 15:51  
Евелина Пулева: Получаваме министри без туристическо образование

Получаваме министри, които нямат туристическо образование. Това е най-грубата грешка. Не са виновни самите министри, те толкова могат. Когато не си работил в тази сфера, когато нямаш познание, не си се сблъсквал пряко с един турист, не можеш да вземеш ръководните решения за този бранш.

Такова е мнението на Евелина Пулева,  туроператор от Бургас, която от повече от 24 години е в туристическата индустрия.

„Необходими са хора на министерския пост и в министерството, който наистина разбират от туризъм. Когато ви заболят очите на гастроентеролог ли отивате или на очен лекар? Не може доктор да бъде министър на туризма, не може преподавател в Българска филология да бъде в Министерство на икономиката. Всеки трябва да си разбира от професията“, уточни тя пред БНР.

Пулева коментира и най-големите проблеми в туристическия сектор.

“Страшното идва от това, че нашата държава изостави хотелиерите, онези големи хотели, които се построиха в годините и също не можем да ги захвърлим с лека ръка. Те формираха години наред едно високо ниво на българския туризъм. Вижте в каква нелепа ситуация ги е оставила държавата в момента – те са единствените, които не могат да се възползват и от помощи, защото де факто работят“, посочи тя.