Новини Турагенции

Абакс пусна трети чартър на седмица за Египет

   
Абакс пусна трети чартър на седмица за Египет
Хотелите в Хургада предлагат лукс
  Снимка: Абакс

Най-големият български туроператор – „Абакс“ пусна трети чартър седмично до Египет, съобщи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг директор. Компанията не работи директно с клиенти, а резервациите стават през туристическите агенции в цялата страна. Полетът е по програмата ,,Перлите на Египет - Кайро и Хургада" за дати от 03.04 до 08.05, всяка събота, от София. По този начин се обхваща априлската ваканция, великденските и майските празници. Местата се изчерпват за дни, като екскурзиите с круиз по Нил, са силно ограничени, обясни Пасев. Полетите на туроператора на седмица стават общо 4, като два са по програмата ,,Перлите на Египет", един за All Inclusive почивка в Хургада и един за Шарм ел Шейх. В периода 17 април до 8 май ще има полет веднъж седмично и от Варна за Кайро и Хургада.

Програмата ,,Перлите на Египет - Кайро и Хургада" е идеална за хора, които стъпват за първи път в Египет, защото имат една нощувка в Кайро и посещение на Египетския музей и пирамидите (включено в цената). Останалите 6 нощувки са в Хургада, като могат да се насладят на плаж и забавления в избрания хотел или да се впуснат в приключения с допълнителните екскурзии - Луксор, гмуркане и шнорхелинг в Червено море, Райският остров, Сафари в пустинята Сахара с ATV и камили, Sea Scope (разходка с лодка с прозрачно дъно), Вечерен круиз по Нил и Светлинно шоу ,,Звук и светлина" на пирамидите в Гиза.

Това се превръща в любима дестинация на българите и затова имаме и втора програма ,,All Inclusive почивка в Египет", която няма посещение на Кайро, но е идеална за тези, които желаят повече време на плажовете в Хургада, обясни Георги Пасев.

Цените започват от около 790 лева. Гидовете на място са най-опитните за дестинацията, като повечето от тях имат над 10 години стаж и хиляди доволни туристи. Важно е да се отбележи, че за Египет се изискват 2 PCR теста – на отиване и на връщане, като по всички програми на „Абакс“ те са с 50% намаление в лаборатории „Рамус“.

Хургада е модерен курорт на Египет, разположен на брега на Червено море. Той разполага с 40 километра великолепни пясъчни плажове. В миналото курортът е бил малко рибарско селище, но сега със своите чисти брегове и рифове се нарежда сред най-добрите египетски курорти. Населението му е 195 675 жители. Предлага атракции като гмуркане с акваланг, уиндсърфинг и пустинни сафарита. Хургада е познат и като град с активен нощен живот. Почти всеки хотел има собствена дискотека, както и много кръчми, като най-известни са Калипсо и Папас Бийч. През 2007 г. отваря врати нощният клуб Ministry of Sound.

Температурите на въздуха дори и през зимата не падат под 20 – 25 °C, а на водата – 20 – 22 °C. Една от най-атрактивните екскурзии, която се предлагат от Хургада е целодневна автобусна програма до Луксор с екскурзовод. Това е древната столица на египетските фараони. Предвидено е посещение на Карнакския храм – най-големият храмов комплекс в Египет (840 дка.), известен сред древните египтяни като "Ипет-Исут" (бълг. "най-святото място"), обособен в 3 зони, посветени на върховният бог Амон, бог Монту и богинята Мут. Най-значителното здание в комплекса е храмът на Амон Ра – истински архитектурен шедьовър, включващ огромна колонна зала, различни храмови помещения и 10 пилона, най-големият от които е 113 м. Разглеждане на Алеята на сфинксовете, която свързва Луксорския и Карнакския храм, с общата дължина около 5 км. След това се отпътува към Долината на царете – пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон – една от 62-те открити гробници досега. Има посещение на изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Разглеждат се Колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, които представят фараона Аменхотеп III в седнало положение, с ръце на коленете и поглед, насочен на изток към реката и изгряващото слънце.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати