Новини Турагенции

Македонската туристическа борса тази година ще се проведе онлайн

  22.02.2021 15:20  
Македонската туристическа борса тази година ще се проведе онлайн

Петата поредна Македонска борса за входящ туризъм заради кризата, причинена от COVID-19 тази година, ще се проведе на интернет платформата  mtb.org.mk на 25 и 26 февруари.

Това съобщи „Независен вестник“, позовавайки се на Националната асоциация за входящ туризъм на Македония, която е сред организаторите на борсата.

Виртуалното събитие е отворено за всички туроператори и туристически агенции, работещи в областта на входящия туризъм, както и хотели, ресторанти, превозвачи и туристически атракции.

Предимството при участие, казват организаторите, е, че те ще могат да популяризират своите услуги и продукти пред чуждестранни туроператори, да разговарят с тях и да получат нови контакти, които ще им помогнат в по-нататъшното сътрудничество. Тази година събитието няма да се различава по обхват, а само по начина на реализация.

Организаторите са доволни от интереса до момента, защото големият брой получени заявления за участие в борсата говори сам за себе си. Всички присъстващи ще получат ценни съвети как да се възползват от дигитализацията в туризма. Те ще чуят новите глобални тенденции, представени от потвърдени световни експерти в областта на туризма и най-важното -  ще се срещнат с нови потенциални партньори, посочват организаторите.

Има различни възможности за компаниите, в зависимост от техния интерес. Нашата платформа предлага възможност за популяризиране на техните предложения пред чуждестранни туроператори, за назначаване на срещи с тях, за обмен на контакти и мнения и за слушане на лекции от топ световни експерти, които ще говорят за това какво можем да очакваме в бъдеще,  казва Влатко Сулев, който е председател на Националната асоциация за входящ туризъм на Македония.