Хотели

Николова приветства членовете на Изпълнителното бюро на БХРА

  24.02.2021 18:52  
Николова приветства членовете на Изпълнителното бюро на БХРА

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова приветства членовете на Изпълнителното бюро и председателите на регионалните структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съобщиха от Министерство на туризма.

"Бих искала да използвам повода, че сме заедно, макар и онлайн, за да Ви благодаря за ползотворното сътрудничество и конструктивния диалог, който имаме от самото начало, когато станах министър на туризма", заяви вицепремиерът.

"Удовлетворена съм, че водим активни разговори и съвместно открояваме и реализираме различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът, както и за преодоляване на последиците от разпространението на коронавируса, така и за плавното възстановяване на сектора", посочи министър Николова.

Тя допълни още, че годината, която изпратихме, бе много предизвикателна и остави своя траен отпечатък върху туризма. Вицепремиерът заяви още, че пандемията доведе до промени в нагласите и търсенето на туристите и измени работата на заетите в отрасъла.

По думите й, започна зараждането на нови тенденции, които ще се развиват както през тази, така и през следващите години. И всички в отрасъла трябва да са по-гъвкави и иновативни, за да се приспособяват към новите реалности, като това ще е и един от начините за възстановяването му, което плавно ще продължава и занапред, подчерта тя.

"В средата на зимния сезон сме, но още отсега може да започнем да мислим за предстоящия летен сезон, който също ще има своите предизвикателства, посочи министърът. Според нея доказано работеща стратегия е, че ранното планиране и подготовка дават много по-добри резултати.

Затова се надявам с Вас да продължим обсъждането на стъпки и инициативи, които трябва да бъдат предприети, за да гарантираме както безопасна и спокойна почивка на туристите, така и работа и заетост за представителите на бизнеса.

Сами виждате - полагаме максимални усилия за подкрепа на отрасъла, като сме в непрекъснат диалог както с представителите на бизнеса, така и с членовете на правителството в търсене на най-добрите решения", коментира министър Николова.

И акцентира, че е важно да запазим живота и здравето на хората и ползотворната комуникация, която имаме, за да продължи съвместната работа и занапред.