Новини

Британците активно резервират почивки в Турция

   
Британците активно резервират почивки в Турция

Британците, нетърпеливи да пътуват на фона на обещаващите усилия за ваксинация срещу коронавируса, се очаква да се завърнат в една от любимите си дестинации - Турция .

"Миналата година туристическият сектор в Турция отбеляза спад в туристическото търсене от ЕС, но Обединеното кралство остана извън тази картина", каза Фируз Баглъкая, ръководител на Асоциацията на турските туристически агенции (TÜRSAB).

Баглъкая каза пред Анадолска агенция, че британците бързат да резервират любимите си дестинации в Турция, тъй като настоящият процес на ваксинация във Великобритания засилва оптимизма им.

"През 2021 г. очакваме нарастващ брой британски туристи, идващи в Турция", каза той и добави, че британците проявяват по-голям интерес към ваканционни дестинации като Мугла и Анталия в южна Турция.

Той посочи още, че туроператорите във Великобритания съобщават за нарастване на резервациите за турски ваканционни дестинации, добавяйки, че основната причина са плановете на британското правителство постепенно да облекчи ограниченията срещу коронавируса.

Баглъкая отбеляза, че ваканционните резервации от Англия са концентрирани предимно през юли, но август и септември са месеците, в които се правят и значителни посещения.

"Очакваме сезонът да се удължи до ноември", каза той.

TUI, най-големият туроператор в Обединеното кралство, заяви миналата седмица, че резервациите му са се увеличили шест пъти, добавяйки, че кампанията за ваксинация във Великобритания е причинила сериозно увеличение на резервациите за лятна ваканция, направени от хора над 50-годишна възраст.

Нискотарифната авиокомпания easyJet отбеляза също, че търсенето се е увеличило повече от три пъти, а компанията за пакети за почивки Thomas Cook каза, че трафикът на уебсайта й е нараснал със 75%.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати