Новини

Хотелиерите предлагат до 50% отстъпки за културните дейци

   
Хотелиерите предлагат до 50% отстъпки за културните дейци

Нова социална инициатива за подкрепа на дейците на културата предлагат хотелиерите в писмо до министъра на културата Боил Банов -  карти за отстъпки до 50% за хотелски и ресторантски услуги. Това гласи публикация в официалния сайт на организацията.

Идеята на БХРА е да направи българските хотели, заведения и атракции по-достъпни за  културните дейци, които също както заетите в туризма са сред най-засегнатите от кризата, породена от COVID-19. 

Чрез картите от Партньорската програма на БХРА Министерството на културата ще може да предостави допълнителен социален бонус на своите служители и техните семейства под формата на карта за отстъпки. Притежателите им и придружаващите ги лица могат да се възползват от намаления в размер на до 50 на сто от цената в хотели, ресторанти, нощни клубове, търговски вериги, бензиностанции и за други стоки и услуги на компаниите-партньори в програмата. 

От БХРА припомнят и че организацията е сред първите, които сключиха споразумения за плащания на авторски права на културните творци на България, а предложението за включване на изпълнителители в новата им инициатива е продължение на сътрудничеството. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати