Турагенции

Туроператорът Планет ще осъществи чартъра до Малдивите на 4 април

   
Туроператорът Планет ще осъществи чартъра до Малдивите на 4 април

Туроператорът „Планет“ (Planet travel center) ще осъществи чартърния полет до Малдивите на 4 април 2021 г. Това обяви за TravelNews Дарина Стефанова, управител на компанията. Според нея островите са обявени за най-безопасната дестинация в света. Посрещат туристи от цял свят и са обявени за World destination 2020. Вече никой не иска да седи в България и на всички им се пътува, и затова хората няма да се съобразят с препоръките на външно министерство. Ако имат турист, който се разболее на Малдивите и бъде карантиниран, ние ще поемем разходите, подчерта Стефанова. 

На Малдивите няма риск от заразяване и няма абсолютно никъде струпване на хора. Действат строги противоепидемични правила, които се спазват. Дистанцията между хората е в пъти по-голяма от тази в българските супермаркети. Подкрепяме мерките, обявени от всички държавни институции и спазваме всичко точно, каза Дарина Стефанова. Тя допълни, че с изпълнението на чартъра подкрепят BULGARIA AIR и създават работа на българска авиокомпания с български пилоти, стюардеси и технически лица без риск. Имаме пълно доверие на българските ни партньори относно дезинфекцията и спазването на всички мерки против Ковид 19, допълни тя.

Стефанова отбеляза, че имат стабилни партньори на Малдивите и винаги ще съдействат при всеки един казус. Работят със стабилни застрахователни компании, които осигуряват безапелационно покритие за Ковид, както при евентуално заболяване, така и при карантиниране (ако се наложи). Ако сумата от застраховката не покрива карантината, разликата ще бъде доплатена от Планет. Компанията няма нито един карантиниран турист на Малдивите за последните 4 месеца. Никога не бихме организирали чартърен полет до опасна за нашите клиенти дестинация с комерсиална цел. Няма да се подведем по платени публикации и да анулираме полет без забрана за пътуване, заяви още Дарина Стефанова.

Други туроператори вече обявиха, че препоръката на външно министерство е манипулация и злонамерена атака срещу туристическия бранш.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати