Новини Хотели

Хотели предлагат здравослово меню и процедури на прекарали COVID туристи

  25.03.2021 12:11  
Хотели предлагат здравослово меню и процедури на прекарали COVID туристи

Хотели по морето, в планината и в градчетата с минерални извори предложиха нов вид оферти. Те са за хора, преборили вируса, а целта е благоприятно повлияване на усложненията след преболедуване от COVID-19 и общо укрепване на организма. Предложенията идват от Албена, Поморие, Старозагорски минерални бани, Павел баня, Велинград, Банско и други. 

Една от офертите идва от хотел в Старозагорски минерални бани, който предлага 6 нощувки със закуски, обеди и вечери, плюс 3 лечебни процедури на ден за 359 лв. Те се назначават индивидуално за всеки след медицински преглед и могат да бъдат:  инхалации, лечебна гимнастика, магнитотерапия, ерготерапия, климатолечение, водолечение, физиотерапия.  

За възстановяването е предвидено и специално здравословно меню с консумиране на повече протеини и витамини. Приемане на храни, които съдържат витамин А, С, D, Е, и приемане на повече течности, пише "Марица".

Необходими документи за настаняване в хотела са епикриза от пролежаване в COVID отделение на лечебно заведение за болнична помощ, в случай че клиентът е бил хоспитализиран, както и талон 119а от общопрактикуващ лекар, че се изпраща за балнеолечение. Талон 119а се издава от джипито и с данни за периода на заболяването и заключение, че клиентът е клинично здрав и се изпраща за балнеолечение, в случай че е бил на домашно лечение. Приемането на клиенти ще се осъществява минимум 30 дни след отрицателен PCR тест при изписване от болнично заведение или 30 дни след преустановяване на лечение в домашни условия.

Ако преболедувалият разполага с медицински документи (рентгенови снимки, епикризи, изследвания и други), е препоръчително да ги носи и предостави при първичния преглед, за да може да бъде по-прецизно диагностициран и да бъдат назначени най-подходящите за състоянието му процедури, съветват от хотела.  В хотели в морските ни курорти са разработили по няколко програми, в зависимост от нуждите на пациента. Те са както за преминали през изпитанието COVID-19, така и за предпазване, като в модулите са включени процедури, меню и физически занимания за повдигане на имунитета.