Новини Транспорт

Първите руски собственици на имоти пристигнаха на морето

   
Първите руски собственици на имоти пристигнаха на морето

Първите руснаци, които са собственици на имоти по българското Черноморие пристигнаха днес в Бургас, съобщиха за TravelNews туроператори. Авиокомпанията S7 Airlines възобнови дейността си и кацна на летище Бургас със 143 пътници на борда, обявиха от летището. Не става въпрос за руски туристи, а основно за собственици на апартаменти и къщи по морето. Засега само те могат да напускат Русия, защото могат да докажат основателна причина за пътуване, обясниха туроператорите. Такава може да бъде наличие на имот в чужбина или по бизнес. От друга страна, Европейският съюз все още не е взел решение дали за предстоящия летен сезон ще допуска руските туристи.

Авиокомпанията S7 Airlines се завърна на летище Бургас след едногодишно прекъсване. Полетът днес е от международното летище Домодедово, Москва. Летището е щастливо да възстанови тази дългоочаквана връзка между Бургас и Москва, експлоатирана от авиокомпанията S7 от 2007 г. През последните 10 години тя е превозили близо 1,5 милиона пътници през летище Бургас, обясниха от оператора.

Тепърва предстои да се види дали ще има редовни полети от морските летища до Русия. Всичко зависи от заетостта в самолетите в двете посоки, подчертаха туроператори.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати