Новини Турагенции

Започват записванията за новия есенно-зимен сезон за Занзибар

   
Започват записванията за новия есенно-зимен сезон за Занзибар

След 10 полета и над 1500 доволни клиенти, най-големият български туроператор „Абакс“ пусна датите за почивка в Занзибар за новия сезон есен-зима 2021/2022. Това обяви за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър в компанията. Програмата започва от 15 октомври 2021 г., като са предвидени специално дати за Коледа и Нова година, а цените са още по-изкушаващи - от 2880 лева. Хотелите са по-малко, но гарантирани и без нито една забележка от туристите през изминалия сезон. Най-голям интерес предизвиква RIU Palace Zanzibar 5*, който се слави като един от най-добрите хотели на острова, а освен че е част от луксозната верига RIU. Намира се точно на великолепните плажове на Нунгви, с почти незабележими приливи и отливи. Програмата отново ще е директен чартърен полет, за максимално улеснение на клиентите, а гидовете - с опит и енциклопедични знания, за да може всеки един турист да се чувства спокоен и удовлетворен от почивката си, обясни Мартина Найденова.

Един от екскурзоводите през този сезон беше Станислав Георгиев, който е и собственик на агенцията „Пътувай с мен“. Той беше в последния полет, точно когато обявиха карантина за завръщащите се българи от Занзибар. Ето какво разказа Станислав Георгиев за дестинацията:

„Ако трябва да започна от самото начало - пътувах в полета от Варна, всичко беше наред, всеки се чекира нормално, макар че два часа преди тръгването съобщиха, че ще има карантина. Имаше отказали се, но те бяха един или двама от целия полет. Разбрах, че и от София не е имало много хора, които са се отказали – единични бройки. Пътувахме и кацнахме на летището в Занзибар. Може да се каже, че имаше доста хора на летището и властите не обработваха бързо пътниците, но минахме спокойно и се настанихме по хотелите. Минаха си бързо седем нощувки и осем дни, в

пълно спокойствие и пълен релакс,

на 32 градуса, тропически климат, жега, влага, бели брашнени плажове с кокосови палми и морска храна. Надали има някой, който да не е бил доволен. Поне от всички анкетни карти, които разгледах, отзивите от 1 до 6 бяха или 6 или тук –там 5-ци.

На туристите им хареса много, въпреки че всеки човек тръгва с дадена нагласа и ако има прекалено много очаквания, обикновено се разочарова. Слава богу хората не бяха тръгнали с толкова големи очаквания и голямата част от тях, с които говорих казаха, че Занзибар е надминал представите им. Хората на острова и в цяла Танзания са изключително бедни и това е шокиращо. Не навсякъде има електричество, а вода се носи три пъти в седмицата по селата с водоноски. Един от работниците в хотелите се оплака, че не са им носили вода от две седмици. Тази мизерия шокира първоначално, но когато туристите стигнат в хотелите, виждат едни малки райски късчета и разбират, че са попаднали на много хубаво място. Когато тръгнат по екскурзии започват да виждат хубавата природа и всъщност, че беднотията също си има чар, защото местните са изключително дружелюбни и се усмихват искрено. Българите наистина са доволни от дестинацията и много от тях казват, че ще се върнат. Даже голяма част обявиха, че биха отишли да празнуват Нова година в Занзибар.

Това е новооткритата дестинация на 2021,

защото започна с представяне по медиите от бизнесмена Калоян Георгиев, който строи хотел там. След това започна инициатива за предлагане на Занзибар от големите туроператори, какъвто е „Абакс“. Така се наложи на пазара не като търсена и популярна дестинация, а като нещо ново. За българските туристи е много важно какво се чува от уста на уста. Много хора отиват, доволни са и разказват на своите приятели и близки. И мога да кажа съдейки по себе си, че когато пуснах снимки в моя фейсбук, че съм там, много българи ми писаха, че искат и те да отидат, и кога са следващите дати. Заради тази реклама, която самите хора, пътували до там правят на дестинацията, със сигурност ще я направи търсена и за новия есенно-зимен сезон. Интересът ще продължи да бъде голям. Определено очаквам много хора да отидат там на топло за Коледа и Нова година. Аз и мои приятели вече планираме да отидем за новогодишните празници. Принципно екзотичните топли дестинации се търсят в студените месеци. Затова прогнозирам, че Занзибар отново ще бъде гореща дестинация с чертърите до там в края на 2021 г. и през новата 2022 г.“.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати