Новини Хотели

Хотелите във Велингранд не могат да работят без СПА центрове

   
Хотелите във Велингранд не могат да работят без СПА центрове

Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи изпрати писмо до здравния министър Костадин Ангелов с молба да спази поетия от него ангажимент и да отвори СПА центровете и заведенията към СПА, уелнес и балнео – хотелите от 1 април, когато изтича и действието на подписаната от здравния министър заповед.

През последните  дни опитахме да работим със затворени ресторанти и СПА центрове и басейни, но въпреки добрите ни намерения, се уверихме, че това е практически невъзможно. Нужен ни е двойно повече персонал, за да обслужи по стаите всички клиенти. Ситуацията е много тежка! Предизвика недоволството на голяма част от гостите ни, поради това че не успяхме да осигурим качествен туристически продукт /навременно изхранване по стаите/.“, се казва в писмото.

Голяма част от хотелите в СПА, уелнес и балнео – сектора /около 70 на сто/ предпочетоха да затворят, заради невъзможността им да работят при тези условия, подчертават от Сдружението.

Начинът, по който в момента работят хотелите ни е в противоречие със  Закона за туризма, категорични са те. И добавят, че практиката досега показва, че СПА, уелнес и балнео – хотелите са сред най-стриктно спазващите противоепидемичните правила и няма нито един заразен техен гост, на което през последната седмица постоянно акцентира и ресорният министър Марияна Николова.

Моля, да ни разберете правилно, въпреки че имаме желание, не можем да работим при така създалата се ситуация. Знаем, че здравето на хората е на първо място, затова гарантираме, че сме готови да изпълним всички мерки, които сметнете за необходими, за да отворим нашите заведения и СПА – центрове“, се казва още в писмото.

Настоящата ситуация е невъзможна и ще доведе единствено до затварянето и на малкото останали работещи СПА, уелнес и балнео – хотели, макар че към момента за това няма предвидени компенсации, твърдят от бизнеса. „Надяваме се, че съзнавате, че подобна стъпка ще доведе до фалити в сектора и загубата на препитанието за цели региони“, добавят те.

„ Ситуацията ни е много сложна и много тежка! Предвид на гореописаното, Ви молим за адекватна реакция!“, завършва писмото на Сдружението.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати