Анализи

Дигиталните менюта са новост в родните хотели

   
Дигиталните менюта са новост в родните хотели

В опит да гарантират по-голяма сигурност на своите гости все повече хотели у нас въвеждат дигитални менюта, които да заменят стандартното хартиено меню.

В интервю за в. 24 часа генералният мениджър на „Гранд хотел Банско“ и „Гранд хотел Свети Влас“, Милена Антова, разказва, че тази допълнителна мярка осигуряваща сигурност на средата, е и средство, което ще помогне да се достигнат нови клиенти, за оптимизиране процесите на резервация и настаняване.

„Гостите само трябва да доближат мобилните си телефони, които да разчетат баркода, поставен на видно място по масите в ресторанта. На екраните на мобилните устройства ще се появи пълното съдържание на менюто. Същият баркод е и в хотелските стаи.“ споделя Антова. Тя каза, че вътрешния пазар е спасил зимния сезон и изрази надежда, че в идните дни има очаквания за още туристи в края на сезона.

„Натрупалият сняг осигурява перфектни условия за каране на ски. Сезонът ще продължи до 11 април и ще обхване ваканцията на децата. Надяваме се през този период повече българи да се доверят и да изберат Банско. Тяхната подкрепа ни помага да преодолеем поносимо предизвикателствата вследствие на ковид пандемията.“, подчертава Антова.

Тя посочи, че общият спад на туристите е над 40% спрямо предния сезон, а международният поток е намалял с повече от 80%. За летния сезон Милена Антова каза, че всякакви прогнози в момента могат да бъдат само пожелателни защото зависят от външни фактори като изпълнението на плана за ваксинация, процентът на преболедували, евентуалното въвеждане на нови мерки и изисквания.

„Разчитам на нашите редовни гости, част от които са клубните членове на нашата фитнес верига „Pulse Fitness&Spa“.“, разказа Антова и спомена, че летният сезон ще бъде изцяло на last minute оферти и записвания не само у нас, но и в Европа.

Всичко ще бъде много динамично и подчинено на световното управление на пандемията от коронавирус, добави още генералният мениджър на веригата хотели „Гранд хотел Банско“ и „Гранд хотел Свети Влас“.
 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати