Анализи Събития

Спортният туризъм е ключът към силен летен сезон във Варна

   
Спортният туризъм е ключът към силен летен сезон във Варна

Богатият спортен календар на Варна ще бъде ключът към успешен летен туристически сезон. Това каза за Радио Варна председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев.

„Очаква ни един много силен спортен туристически сезон. Големите хотели във Варна имат много резервации за лятото. Предстоят много мащабни спортни събития. Част от тях ще са на открито и вероятността да се проведат е много голяма. Предстои ни много силна Европейска купа по ветроходство. Да не забравяме Европейското първенство по художествена гимнастика и шампионата по плажен хандбал. Във Варна ще дойдат много спортисти, фенове, гости, съдии и спортни деятели”, каза Павлин Косев.

Според него, слабото разпространение на вируса през топлите месеци и добрите темпове на ваксинация, също ще спомогнат за нормален сезон.

Павлин Косев беше категоричен, че ваксинирането на персонала в туризма трябва да бъде доброволно.

„По никакъв начин не трябва да делим служителите на ваксинирани и неваксинирани. За нас най-важни са личните качества на служителя. Колкото и дигиатализацията и роботизацията да навлизат в туризма, човешкият фактор е незаменим. Назначавайки неваксиниран служител, можем в един приятелски разговор да разберем какви са причините да не се ваксинира. Има много спекулации и неясноти около ваксините, което обърква хората”, каза още Косев.

Той коментира и предстоящите Великденски празници, които по думите му са много важен период за туристическия бранш.

„Проблемът е, че празниците започват още от края на април, а т.нар. зелени коридори ще бъдат отворени от 1 май. Имахме много разговори с министерството. Писахме и писма. Надяваме се, коридорите да бъдат отворени няколко дни по-рано, защото много от румънските туристи, ще искат да дойдат още от 28-29 април. А заадължителният PCR-тест е един допълнителен разход за семействата, което може да доведе до много анулации”, поясни Павлин Косев.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати