Новини Турагенции

Йордания е хит за майските празници

   
Йордания е хит за майските празници

Йордания е хит за майските празници и много българи ще я предпочетат с директен чартър, заяви за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“. Програмата е потвърдена и е без карантина на връщане. Тръгването е на 03 май до 09 май 2021 г. Цените започват от 790 лева, което превръща дестинацията в лесно достъпна, а липсата на карантина привлича все повече туристи, които не могат да си позволят да останат 14 дни в дома си. В сумата влизат 6 нощувки със закуски, самолетни билети до Акаба и обратно; регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж; трансфер летище – хотел – летище с луксозен климатизиран автобус; медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19; застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване, както и представител на туроператора с български език.

Полетът е с Bulgarian Air Charter, като часовете са подбрани специално, за да дадат повече свободно време на туристите и така се получават 7 пълни дни за посещение на всички забележителности или за почивка на плажовете в Акаба, обясни Найденова. За всички, които искат да опознаят и да се докоснат до Кралство Йордания, от „Абакс“ предлагат и вълнуващи  допълнителни екскурзии, като посещение на Петра, сафари в пустинята Уади Рум или морско приключение до Мъртво море. Туроператорът не работи с директни клиенти, а за пътуването може да се обърнете към всички туристически агенции у нас.

Йордания предлага една магическа почивка, която ще ти разкрие спиращата дъха красота на „Изгубения град Петра“ и ще бъдеш пленен от пустинята Уади Рум. Това е страна, която се свързва с Мъртво море, най-ниската точка на земната повърхност. Цялата държава е една историческа забележителност. Там може да видите едни от най-старите сгради по света, както и следи от различни култури като византийската, римската, арабската, османската и други. Ако сте почитател на историята определено трябва да посетите Йордания, в която се намира величествената Петра.

Розово-червеният град Петра, едно от чудесата на древния свят, има части, които са чудесно съхранени, и други, които са били подложени на ерозия и скулптирани от природните стихии. Докато швейцарският изследовател Йохан Лудвиг Буркхарт не го „преоткрива“ през 1812 г., Петра е бил забравен от векове. Той може да бъде достигнат пеша през клисурата Сик, тесен, ветровит проход, който в някои участъци е широк не повече от 1,80 м, със скали от двете страни, високи колкото четириетажна сграда. Петра, чието име означава „скала“, е била укрепен град и процъфтяващ търговски център, чиито жители изсичат къщи, храмове и гробници, понякога с извънредно сложни и украсени с колони фасади, в естествените стени на каньона.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати