Новини Събития

Вариантите за министри на туризма са Марияна Николова или Ивайло Кожухаров

   
Вариантите за министри на туризма са Марияна Николова или Ивайло Кожухаров

Премиерът Бойко Борисов излезе днес с нова оферта – вместо експертен кабинет на всички партии в парламента, предложи на втората политическа сила "Има такъв народ" да "си поеме отговорността" и да състави кабинет, който той е готов да подкрепи с "10 дежурни депутати". „За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Искам бизнесът да е спокоен, а той ще е такъв, когато има ясно управление на държавата. Новите избори не са решение", коментира Борисов. Ние ще предложим кабинет, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Най-колегиално го моля да почнат да си правят състава на правителството, мнозинството, кой ще е председател на парламента, комисиите, министри, зам.-министри, областни управители, допълни той.

От ГЕРБ планират да предложат за поста министър на туризма да си остане Марияна Николова, твърдят пред TravelNews от редиците на партията. Тя е в сегашния кабинет като дългогодишен експерт в държавната администрация и не е член на политическа партия. Николова не участваше и в листите на нито една партия в парламентарните избори. Досега беше добре приета от туристическия бизнес след 6-годишното управление на Николина Ангелкова, която не предприе мерки за подпомагането на сектора след избухването на световната пандемия от коронавирус. Николова осигури средства за туроператорите, за чартърите, договори удължаване на мораториума по кредитите на хотелиерите и за екскурзоводите, които тепърва трябва да ги получават.

От партията „Има такъв народ“ се очаква министър на туризма да бъде Ивайло Кожухаров, ако предложат правителство, обясниха за TravelNews от хората на Слави Трифонов. Познат е в туристическия бизнес, с добро име и вероятно ще бъде добре приет. Той е генерален мениджър на „Бест Уестърн Плюс Хотел Експо София“. Има повече от 10 години опит като мениджър в сферата на хотелиерството, притежава магистърски степени по „Икономика и организация в туризма“ и „Маркетинг“. Член е на УС на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели. Съосновател е на Hotel Experts BG. Той е живял и учил във Варна, и изборът му да се развива в областта на туризма идва естествено. Завършва езикова гимназия с немски и английски език, а след това придобива бакалавърска и магистърска степен по „Икономика и организация на туризма“ в Икономическия университет в морския град. Малко по-късно завършва и магистратура по „Маркетинг“ в УНСС. Още докато учи, започва работа като рецепционист в Албена. Едва 23-годишен става управител на четиризвезден хотел с 250 стаи и над 100 души персонал в същия комплекс. Туризмът постепенно се превръща в неделима част от живота на Кожухаров.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати