Новини Транспорт

Нови правила за круизите в САЩ

   
Нови правила за круизите в САЩ

Съединените щати вече имат координатор за глобален отговор на COVID-19.

Според Гейл Смит предизвикателствата в момента са две - овладяване на заразата и работа за превенция и навременна реакция при следваща пандемия.

А държавният секретар, който представи Смит, заяви, че Вашингтон се ангажира да помогне за ваксинацията в световен мащаб.

"Доставките на ваксини у нас стават все по-сигурни, затова изучаваме възможностите за споделянето им с други държави. Вярваме, че можем да направим много повече на този фронт. Знам, че много страни молят Съединените щати да направят повече, някои с нарастващо отчаяние заради ситуацията с COVID на местно ниво.

Чуваме Ви и обещавам да действаме възможно най-бързо", каза Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ, цитиран от БНТ.

А Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ представиха нови правила за круизните пътувания. Докладите за случаите на възможни инфекции вече ще са ежедневни, а не на седмична база. Тестването на екипажите ще се извършва според моментната ситуация.

Трябва да бъде изготвена стратегия за ваксинирането на всички екипажи и наземния персонал по пристанищата, и това е едно от условията за възобновяване на плаването с цел туризъм. Това е първата редакция на документа на агенцията от октомври миналата година.

Следващата стъпка ще бъде "тестов" круиз, за да се види как екипажите - на вода и суша, се справят с COVID-изискванията. В тези плавания ще участват доброволци, преди на борда на круизните кораби да се качат хора, които са си платили. Кога обаче ще бъде възможно отново да се плава с луксозните лайнери все още не е ясно.

От Центровете за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че ще има допълнителна информация, въпреки, че браншът се подготвя да възстанови дейността си през юли.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати