Новини Хотели

България запозна над 370 туроператори в Германия с мерките за безопасност

   
България запозна над 370 туроператори в Германия с мерките за безопасност

Над 300 туристически бюра в Германия, 27 специализирани медии и 77 туристически оператори бяха информирани за мерките за сигурност и безопасност, които България предприема по отношения на туристите. Сред тях и до най-големите и важни за България на германския пазар туроператори, като DERTOURlSTk, TUl, Schauinslandreisen и др., съобщиха от Министерството на туризма.
Популяризирането на страната ни става благодарение на сътрудничеството между Министерството на туризма и Германо-Българската индустриално-търговска камара. Разпространението на съобщение за мерките на страната ни е една от стъпките, които камарата предприема в рамките на сътрудничеството с министерството.
В официално писмо организацията информира за инициативите, които е реализирала до момента за промотиране на страната, като безопасна дестинация и актуална информация на предстоящия летен сезон. Те посочват, че са разпространили информация към целевата група туристически оператори и туристически агенции за развитието на мерките за сигурност за ограничаване на епидемиологичната ситуация в България за летния туристически сезон, започващ от 1 май 2021 г., и тяхното законово осигуряване в България.
Апелирали сме германските партньори да предадат тази целенасочена информация на клиентите си, за да се създаде повече прозрачност и сигурност в това време на пандемия, се казва още в писмото на камарата. В него е записано още, че със своята подкрепа за осигуряване на безопасност на пътуващите в България, българското Министерство на туризма прави възможна почивката в страната за германски туристи.
В средата на март Министерството на туризма избра Германо-Българската индустриално-търговска камара за партньор и посланик по отношение на информационния обмен, свързан със сигурността на гражданите на Германия, пътуващи до страната ни с цел туризъм. Общата ни цел е информацията да пристига навреме и коректно до институциите в Германия - Министерството на външните работи на Германия и Институт „Роберт Кох", отговорни за публикуването на информация, свързана с COVID-19 при пътуване на немски граждани в чужбина в следващите месеци.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати