Новини Турагенции

Туроператор пуска програма до Сан Ремо всяка седмица

   
Туроператор пуска програма до Сан Ремо всяка седмица

Туроператорът „Оданс травел“ пуска програма за почивка в Сан Ремо от началото на юни, която ще се осъществява всяка седмица през цялото лято. Това обяви за TravelNews Ваня Георгиева, мениджър в компанията. Интересът е много голям и само ние правим тази екскурзия на пазара, подчерта тя. Пътуването е от София до Милано с блок места в полетите на „България ер“. След това се осъществява трансфер с автобус до Сан Ремо.

Първата дата на заминаване е 3 юни 2021 г. Цените започват от 620 евро на човек със самолетни билети, летищни такси, 7 нощувки в зависимост от хотела, закуски и вечери, трансфери, екскурзовод на български език, панорамна обиколка на Милано, полудневна обиколка на Сан Ремо. В сумата не влизат медицински застраховки и градски такси. Предлага се опция от целодневна екскурзия до Монако, Монте Карло и Ментон от 30 евро на човек.  Посещение на Кан и Антиб - 30 евро; до Рапало, Санта Маргарита Лигуре и Портофино – 35 евро + 15 евро (за двупосочен фериботен билет до Портофино). Ако искате да отидете до Генуа и Империя е 25 евро. Същата е цената и за допълнителна екскурзия до Ница, Сен Пол дьо Ванс. При необходимост трябва да се правят и PCR тестове, подчерта Георгиева.

Сан Ремо е град, намиращ се на средиземноморския бряг на Западна Лигурия, Северозападна Италия. На него има две туристически пристанища - Вечио и новото пристанище Соле (Porto Vecchio и Porto Sole). Интересни са фестивалите, които се организират. Най – емблематичният фестивал е музикалният Сан Ремо – много популярен конкурс, който се организира ежегодно и се провежда в театъра Аристон. Той е вдъхновил и създаването на конкурса Евровизия, който за пръв път е бил излъчен през 1956 г. Други събития там са наградите Тенко - конкурс за песни, посветен на Луиджи Тенко – известен италиански певец, текстописец и актьор, провежда се през есента.

Парадът на цветята – организира се януари или февруари във всеки град на Италианската Ривиера като се правят различни композиции от цветя и се показват чрез специален карнавален автомобил. Фестивал на фойерверките се организира втората седмица на юли. Интересен архитектурен обект е общинското казино, което е построено през 1905 г., изпълнено в стил „либърти“.

Туристите отдавна ценят уюта на местните плажове, мекия слънчев климат и огледалната чистота на Лигурийско море. В Сан Ремо и околностите има доста голям брой плажове, безплатни и частни. Те са доста удобни и подходящи за отдих, особено за семейства с деца. Плажовете приличат на птичи гнезда: зад гърба си усещате надеждните скали на континента, застлани с килими от лозя и цветя, а пред погледа ви се открива безкрайния морски простор.

ЮНЕСКО включва националния парк Чинкуе Тере (Петте земи) в списъка на световното наследство, който трябва да се посети. Тази висока оценка на природната и културната среда в Лигурия през последните години я прави още по желана и близка.

Мирослав Иванов

Плажът Алесио


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати