Новини Турагенции

Туроператорът Аполо прави два чартъра до Египет покрай Великден

   
Туроператорът Аполо прави два чартъра до Египет покрай Великден

Туроператорът „Аполо“ прави два чартъра до Египет покрай Великден и майските празници. Датите на отпътуване са 24 април 2021 г. и 8 май 2021 г. с авиокомпанията „Бългериън ер чартър“, заяви за TravelNews Павлина Илиева, управител на компанията. Специфичното в програмата е, че се залага на круизите, в каквито е специализиран туроператорът. Това е мини почивка в курорта Хургада, тридневен круиз по река Нил и екскурзия в столицата Кайро. Програмата е наситена и разнообразна, обясни Илиева.

Цените започват от 1495 лв. на човек в зависимост от избора на хотел. В сумата влизат самолетни билети с летищни такси и 20 кг багаж; 3 нощувки на борда на 5* речен круизен кораб със закуска, обяд и вечеря; 2 нощувки на база All inclusive в Хургада в хотел 4*; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* в Кайро; 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Асуан – Кайро. Предвидени са всички трансфери по програмата, посещение на Египетския музей, обяд в Кайро, екскурзия до Пирамидите в Гиза, екскурзия до храмовете в Луксор и Карнак, разходка с фелука в Луксор. Влизат още посещение на Долината на царете, Храма на Хатшепсут и колосите на Мемном; посещение на двойния храм на Хор и Собек в Ком Омбо; посещение на храма на Хор в Едфу; екскурзия да язовирната стена в Асуан; екскурзия с лодка до храма на Изида; обяд в Асуан. От „Аполо“ са включили входните такси за всички изброени музеи и обекти, медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Евроинс, и тур мениджър.

В цената не са включени визата, която е безплатна до 30 април при кацане в Хургада. Бакшишите са в общ размер на 25 долара за целия престой, които се заплащат се при пристигането. Слушалките по време на екскурзиите струват 10 лв. за целия престой и се заплащат от България. Не влизат напитки и други допълнителни екскурзии. Интересно преживяване е полет с балон над Луксор, каза Павлина Илиева. Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан. Това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет, подчерта Илиева.

Круизът по Нил е едно от най-популярните решения за обиколка на страната и разглеждане на античните забележителности. Реката тече от юг на север, а Египет е бил разделен на Долно и Горно Царство. Едно от най-големите предимства със сигурност е, че голяма част от храмовете и забележителностите в Египет са разположени по протежението на реката, което прави круиза доста удобен начин за придвижване между тях. Освен това, докато плавате през деня може да разглеждате пейзажа на спокойствие, да видите голяма част от страната без да сте в хаотичен трафик. Имате възможността да се насладите на красиви залези, а нощно време някои от храмовете са осветени и гледката от кораба ще ви остави без дъх.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати