Новини Събития

Аудио гайд разказва за България на три езика

   
Аудио гайд разказва за България на три езика

Audio Guide Bulgaria е единственият многоезичен звуков пътеводител за България и първият за вътрешния пазар на 3 езика - български, английски и руски. Той вече може да бъде свален и намерен в Google Play / App Store, заяви за TravelNews Михаил Пешев, мениджър на компанията. Самото приложение е безплатно и има различни категории обекти - Природни места, Музеи, Църкви, Паметници, Интересни места (за деца), Винарни, Сувенири, Ресторанти и друго.

В проекта се включиха общините от София, Пловдив, Банско, Казанлък, Хисаря, Бургас, Велинград и други. Той е признат от тях като полезен и развиващ се туристически пътеводител, подчерта Пешев. За това можете да видите информационни табелки за приложението на входовете на редица музеи и туристически информационни центрове.

Адаптирано е и към безплатната туристическа карта на София, която се раздава в туристическите информационни центрове. Партньор е общинското предприятие „Туризъм“ към Столична община, което се управлява от Иво Маринов. Туристите могат да получат информация за всеки един обект на картата по много лесен и достъпен начин – чрез въвеждане на номера на избрания обект от нея в Приложението. Хората получават информация, интересно описание, работно време, цени на билети и галерия от снимки. Също така аудио гайдът има полезна функция "Навигирай ме", която помага за лесното намиране на избрания обект.

На картата има два мащаба - идеален център и цяла София с парк Витоша. От ръководството на Парк Витоша се включиха в проекта, като са представени всички тяхни обекти, каза Михаил Пешев По този начин се разширява аудиторията и се показва, че Витоша е достъпна за посещение в рамките на един ден. С това ние целим да променим мнението на част от туристите, че планината предлага само походен туризъм, като я включваме в понятието "Градски туризъм - София", допълни той.

Как работи картата с Приложението може да видите на линка

https://www.youtube.com/watch?v=gvZU1Q0GdL0

За да свалите Приложението, вижте:

https://apps.apple.com/us/app/audio-guide-bulgaria/id1537424081

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ub.audio.guide&fbclid=IwAR0WMmvXsgC7Tcg37_NFNhTlXvZc7PzT5cZx9UYXNQcHk9A7BhNj28YsFxI

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати