Новини Турагенции

Почивка за 699 лв. се появи за Шарм ел Шейх

   
Почивка за 699 лв. се появи за Шарм ел Шейх
Луксозният Aurora Oriental Resort е на брега на Червено море
  Снимки: Абакс

Почивка от само 699 лв. със самолетни билети и 7 нощувки с All Inclusive в петзвезден хотел в египетския курорт Шарм ел Шейх се появи на пазара. Организатор е туроператорът „Абакс“ с директен чартърен полет на Bulgarian air charter от София на 9 май 2021 г. Българите могат да резервират през туристическите агенции в цялата страна, обясни за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на компанията. „Абакс“ е единственият голям туроператор у нас, който не работи директно с клиенти, а чрез агенти. Настаняването е в петзвездния Aurora Oriental Resort, който е разположен на брега на Червено море, в най-южната част на курорта Шарм ел Шейх.

В сумата влизат още летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж; трансфер летище – хотел – летище; шезлонги и чадъри на плажа и басейна на хотела; представител на туроператора с български език за целия престой. Включен е и пакет за максимална сигурност - медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване. Не влизат PCR тестове на тръгване и на връщане, но се предлагат такива на цена от само 50 лв. на човек.

Туристите могат да предпочетат и други хотели в Шарм ел Шейх, които са също лукснозни, с по няколко ресторанта и басейна, всеки един с приказен плаж, от който могат да наблюдават повече от 250 корала и 1000 вида цветни риби, обясни Мартина Найденова. За всички, които искат да опознаят  дестинацията от „Абакс“ предлагат целодневна (със самолет) или двудневна (с автобус) екскурзия до Кайро, посещение на Синайския манастир, Сафари с ATV из пустинята и шнорхелинг из Червено море.

На място българите ще бъдат обслужени от отлично подготвените екскурзоводи на туроператора, част от които са Евгени Демиров, Петя Борисова и др. Шарм ел Шейх се намира в южната част на Синайския полуостров. Разположен е на нос, а градът заема стратегическа позиция. Намира се в Тиранския проток, на входа на залива Акаба. Някога е бил рибарско селище, но става голямо пристанище и военноморска база на Египет. Превзет е от Израел през 1956 г., но Египет си го връща през 1957 г. Оттогава до 1967 г. Организацията на обединените нации поддържа мироопазващи сили. През 1967 г. избухва Шестдневната война и градът е отново превзет от израелската армия. Окупиран е от израелски войски до 1982 г., когато Синайският полуостров е върнат на Египет. По време на израелската окупация, градът носи името Мифрац Шломо („Соломонов залив“).

Шарм ел Шейх е най-популярният и най-престижният курорт на Египет. "Абакс" ще предлага почивки в него, както и в другия - Хургада, през цялото лято на 2021 г.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати