Новини Турагенции

Червено море край Египет е най-доброто място за гмуркане

   
Червено море край Египет е най-доброто място за гмуркане

Нареждано до австралийския Голям бариерен риф като най-доброто място за гмуркане в света, Червено море е описвано като „коридор на чудесата“. Морето край бреговете на Египет е известно със своята разнообразна фауна и впечатляващата чистота на водата, с видимост, която често превишава 45 метра.
Около 10 процента от животинските видове в Червено море не се срещат никъде другаде на Земята. Корабчетата могат да заобиколят подводните тълпи и да се насочат към по-чисти рифове, стръмни наклони и подводни планини.
Българският туроператор "Абакс" предлага специална екскурзия до рифовете, където да видите подводния живот. Тръгването е от курорта Хургада, където сте настанени. Трансферът до марината е с бусове, от където започва морската приказка. Корабчето има прозрачно дъно със столчета до всеки прозорец. Наблюдават се коралите и цветните риби под водата.
Любителите на шнорхелинга могат да плуват над рифовете. За търсещите гмуркане се отива в дълбините. Предоставя се оборудване под наем и плуване сред рифовете и многобройните пасажи от цветни риби.
Водата е изключително чиста. Дъното е с бели пясъци, в които се отразява слънцето. Това прави видимостта много голяма. Гледката е зашеметяваща и изключително красива. Заслужава си!
 
Мирослав Иванов, TravelNews 
Хургада


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати