Анализи Новини

Браншът: За да спасим летния сезон, трябва да отворим два пазара - Великобритания и Русия

   
Браншът: За да спасим летния сезон, трябва да отворим два пазара - Великобритания и Русия

За да се спаси летният сезон е важно да се отворят два пазара - Великобритания и Русия. Това означава изключително активна дипломация и визи за руските туристи, които те да получат на граничните пунктове или по електронен път. Това каза в "Денят започва" Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

По думите ѝ се очаква заповедта на министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, която да даде ясна дефиниция за правилата на сезона.

"Туризмът трябва да създаде възможност да се обедини цялата интелектуална сила на PR специалисти, на маркетолози, на хора, които познават публичната комуникация, на хора, които познават българската история и култура и да бъде формулирана идеята за български ребранд на българския туризъм", допълни Полина Карастоянова.

Според нея руският пазар е ясно свързан с геополитическата обстановка и има знак за ограничаване на руски туристи в Турция.

"Тук е моментът ние да защитим българския национален икономически интерес, да влезем видимо с предложение за този летен сезон, да облекчим модела за издаване на визи - вместо на хартиен носител, да има визи на граничните пунктове или по електронен път", подчерта Карастоянова.

Тя отбеляза, че туризмът е намерил своето място в общата концептуална рамка на Плана за възстановяване и устойчивост.

"С тези промени очакваме той да влезе в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, за да се вземе решението дали до края на тази седмица ще бъде изпратен в Брюксел", каза още Полина Карастоянова.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати