Анализи

Фалшиви PCR тестове бавят преминаването на Кулата

   
Фалшиви PCR тестове бавят преминаването на Кулата

Както обикновено по празниците, движението е най-сериозно на изходите на по-големите градове и по основните пътища в страната. По-значителен е трафикът на изходите за София за АМ "Тракия", съобщава БНТ.

Единственото ограничение на магистрала "Тракия" е заради ремонт между Чирпан и Стара Загора - движението се извършва по обходен маршрут. Отворен е и пътят за Кръстова гора, където се очаква трафикът да бъде по-натоварен в празничните дни.

Към 15 ч. стана верижна катастрофа на АМ "Хемус", на изхода на София в посока Варна, която затрудни движението.

Пред "Кулата-Промахон" има опашка от автомобили заради засечени фалшиви PCR тестове. Освен това гръцките власти тестват на случаен принцип шофьорите на границата с бързи антигенни тестове. Хората чакат около час и половина - два, за да преминат. По обед колоната там беше около километър, но вървеше бавно, съобщава bTV.

В същото време, цели колони от по 10-20 автомобила се опитваха да прередят чакащите. Полицията започна да ги връща, което беше посрещнато от останалите с аплодисменти.

Засилено е и полицейското присъствие в цялата страна, като органите на реда ще следят основно за шофиране под въздействието на алкохол или наркотици.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати