Новини Събития

Туристите в Ню Йорк вече могат да се ваксинират на Таймс Скуеър

  11.05.2021 11:27  
Туристите в Ню Йорк вече могат да се ваксинират на Таймс Скуеър

Ню Йорк ще започне да ваксинира посетителите на града на популярни забележителности, като Таймс Скуеър, в опит да засили както туризма, така и ваксинационната кампания, съобщава кметът на Голямата ябълка. Планът, одобрен от губернатора на щата Андрю Куомо, влиза в сила, след като държавата актуализира своите насоки за допустимост, за да включи в имунизацията всички, които живеят в Съединените щати. Преди това тя беше ограничена до живеещите или работещите в Ню Йорк.

Американските туристи ще получават еднократна доза от препарата на Johnson & Johnson срещу COVID-19 в мобилни центрове за ваксинация. Те ще бъдат разположени на Таймс Скуеър и в други популярни райони за посетителите, като Бруклин Бридж Парк и Сентръл парк. Всички места за масова ваксинация в щата Ню Йорк са достъпни без предварително записан час. 

"Това лято ще видите туризмът отново да оживява в Ню Йорк и много работни места да се връщат заради това. Искаме да направим още повече, да улесним туристите", казва  кметът Бил де Блазио. "Ваксинирайте се, докато сте тук. Има смисъл да се поставят мобилни места за ваксинация там, където са туристите," допълва той.

Ню Йорк не е първата дестинация, която предлага ваксини на туристите. Следващият месец Аляска планира да имунизира посетителите, които минават през летищата й. Ще се поставят препаратите на Pfizer-BioNTech и Moderna.

Малдивите също обявиха, че планират да ваксинират посетителите на влизане в страната, в опит да възобновят туризма. Някои туристически агенции в Тайланд пък вече продават „ваксинационни турове“ до САЩ.