Новини Хотели

Нощувката на морето падна до 10 лева

  13.05.2021 11:40  
Нощувката на морето падна до 10 лева

Нощувка за 10 лева през целия сезон предлагат вече някои хотели по морето, показа проверка в офертите за ваканция през идващото лято. Такива цени не е имало от много години, като за 10 лева имаше нощувки основно в квартири със споделена баня. Така за седемдневна ваканция ще са ви необходими само 70 лева, пише в. "Политика".

Офертата за 10 лева е за хотел в Бургас, като стаята разполага със самостоятелна баня, телевизор и безжичен интернет. Освен това цената важи за целия сезон до 30 септември. Също за 10 лева се предлагат и хотелски стаи в Равда. Цената е за периода до края на юни, а след това се вдига до 17 лева за пика на сезона. Хотелът предлага към нощувката и закуска, като за нея ще трябва да доплатите още 4 лева на ден. Гостите ще могат да ползват и басейн с детска зона, както и климатик във всяка стая. За охлаждане обаче има такса от 5 лева на ден. От 14 до 20 лева, в зависимост от периода на престоя, струва нощувката в малък семеен хотел в Приморско, който се намира на 50 метра от северния плаж. Така ако резервирате седемдневна ваканция до края на юни, общо ще платите 98 лева за 7 нощувки.
Сайтовете за обяви за почивки са пълни с предложения за лятна ваканция, като освен изключително ниски цени има и такива, които са с отстъпки от 20 до 30%. Причината е, че тази година конкуренцията в туризма ще е особено голяма, тъй като ограничителните мерки, въведени заради пандемията, са либерализирани и се очаква повече хората да пътуват в страната, както и ръст на чужденците, които ще посетят българските курорти, коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
Някои от луксозните хотели, които са разположени на първа линия, предлагат намаления с 20% за резервации за периода юли и август, а цените за юни и септември са с отстъпка 15%.
60 лева струва нощувка в двойна стая на човек в луксозен хотелски комплекс в Царево за периода май - юни и края на септември. Близо тройно по-скъпо, или 160 лева излиза наемът на стаята, ако ваканцията е през юли и август. Цената включва ползване на външни басейни, безплатни чадъри и шезлонги на плажа, както и изхранване на база ултра ол инклузив. С 30% намаление предлагат ваканция на Слънчев бряг на база ол инклузив, ако се резервира до края на май. Така за нощувката в пика на сезона ще платите само 111 лева вместо 159 лв.