Новини Хотели

Нощувката на морето падна до 10 лева

   
Нощувката на морето падна до 10 лева

Нощувка за 10 лева през целия сезон предлагат вече някои хотели по морето, показа проверка в офертите за ваканция през идващото лято. Такива цени не е имало от много години, като за 10 лева имаше нощувки основно в квартири със споделена баня. Така за седемдневна ваканция ще са ви необходими само 70 лева, пише в. "Политика".

Офертата за 10 лева е за хотел в Бургас, като стаята разполага със самостоятелна баня, телевизор и безжичен интернет. Освен това цената важи за целия сезон до 30 септември. Също за 10 лева се предлагат и хотелски стаи в Равда. Цената е за периода до края на юни, а след това се вдига до 17 лева за пика на сезона. Хотелът предлага към нощувката и закуска, като за нея ще трябва да доплатите още 4 лева на ден. Гостите ще могат да ползват и басейн с детска зона, както и климатик във всяка стая. За охлаждане обаче има такса от 5 лева на ден. От 14 до 20 лева, в зависимост от периода на престоя, струва нощувката в малък семеен хотел в Приморско, който се намира на 50 метра от северния плаж. Така ако резервирате седемдневна ваканция до края на юни, общо ще платите 98 лева за 7 нощувки.
Сайтовете за обяви за почивки са пълни с предложения за лятна ваканция, като освен изключително ниски цени има и такива, които са с отстъпки от 20 до 30%. Причината е, че тази година конкуренцията в туризма ще е особено голяма, тъй като ограничителните мерки, въведени заради пандемията, са либерализирани и се очаква повече хората да пътуват в страната, както и ръст на чужденците, които ще посетят българските курорти, коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
Някои от луксозните хотели, които са разположени на първа линия, предлагат намаления с 20% за резервации за периода юли и август, а цените за юни и септември са с отстъпка 15%.
60 лева струва нощувка в двойна стая на човек в луксозен хотелски комплекс в Царево за периода май - юни и края на септември. Близо тройно по-скъпо, или 160 лева излиза наемът на стаята, ако ваканцията е през юли и август. Цената включва ползване на външни басейни, безплатни чадъри и шезлонги на плажа, както и изхранване на база ултра ол инклузив. С 30% намаление предлагат ваканция на Слънчев бряг на база ол инклузив, ако се резервира до края на май. Така за нощувката в пика на сезона ще платите само 111 лева вместо 159 лв.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати