Новини

Балтова проверява концесиите на мутрите за раздадените плажове от Ангелкова

  20.05.2021 11:25  
Балтова проверява концесиите на мутрите за раздадените плажове от Ангелкова
Стела Балтова (вдясно) и Даниела Стоева, зам.-министър на туризма

Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 г. до 12 май 2021 г. Всички концесионни договори се мониторинговат и ако бъдат открити нарушения, ще бъдат обсъдени. Това заяви служебният министър на туризма доц. Стела Балтова, която представи пред медиите днес приоритети и екипа си. Това означава, че ще бъдат проверени концесиите за плажовете, раздадени на мутрите от бившия министър на туризма Николина Ангелкова.

Относно прогнозата ѝ за сезона, Балтова посочи, че очаква не повече от 100% ръст спрямо 2020 г. и не повече от 50% спад спрямо 2019 година. Мисията, която си поставяме е възстановяване на жизнеспособността на туристическия сектор, връщане на държавността и плавен преход към 46-ия парламент, каза още Балтова. Тя добави, че е важно да бъдат чути притесненията на бранша, но и да се гарантира здравето на туристите.

Министърът съобщи, че приоритетите ще бъдат в две посоки: Подобряване на политиките за регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата дейност при запазване здравето на гостите и работещите в сектора. това ще бъде постигнато с реализирането на 4 цели, а именно като страната ни бъде представена като сигурна и гостоприемни дестинация, достатъчно информация за бизнеса. Вторият ни приоритет е развитие на туристическата реклама на страната. За целта МТ ще се насочи към 18 целеви пазари посредством дигитални маркетингови активности и провеждане на рекламна кампания с нулев бюджет.

Балтова поставя пред себе си и активната съвместна работа с българските задгранични представителства. От думите ѝ стана ясно, че Министерство на туризма протяга ръка към екскурзоводите. В най-кратък срок започваме преговори с концесионерите за предоговаряне на договорите, съобщи още министърът.