Новини Транспорт

Пристигането на руските туристи се отлага до 26 юни

   
Пристигането на руските туристи се отлага до 26 юни

Една от най-големите руски авиокомпании S7 отложи полетите си до България за 26 юни. Това обяви за TravelNews Галин Георгиев, управител на туроператора „Солвекс“, който е представител на S7 у нас. По-рано този месец авиокомпанията прекрати полетите си за Бургас  до края на май. Сега има ново отлагане, защото руската държава все още не позволява на гражданите си да идват в България, каза Георгиев. Страната ни не попадна в списъка на неприятелските държави на Русия, но реално продължава да има забрана, която се отнася не само за нас, но и за още 15 страни, сред които Гърция, Турция, Италия, Испания и др. Българското посолство и консулски служби работят и издават визи на руснаците, но засега не могат да пътуват, обясни той.

Руската авиокомпания S7 беше заявила 46 полета за Варна и 137 за Бургас през юни, съобщиха наскоро от летищата. Засега графиците за юли, август и септември остават, защото по този начин си пази слотовете. Последният полет на S7 до Бургас беше на 9 май. Тя осъществяваше по един полет седмично от края на март.

Галин Георгиев е притеснен за летния сезон, тъй като по принцип руските туристи идват идват от рано по българското Черноморие. Някои туроператори вече опитват да водят руснаци у нас през Беларус, Литва, Латвия и Естония. Други идват през Сърбия, където в последните месеци било пълно с руски туристи. Собствениците на имоти пък планирали да идват с автомобили.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати