Новини Турагенции

Интересът към Черноморието се засилва на пазарите в Полша, Чехия и Словакия

   
Интересът към Черноморието се засилва на пазарите в Полша, Чехия и Словакия

Интересът и записванията за почивка по българското Черноморие се засилва на пазарите в Полша, Чехия и Словакия. Това обяви за TravelNews Мартин Петков, управител на туроператора “Гоу ту холидей” ООД (Go2Holiday), който представлява международния концерн ANEX Tour у нас. Той очаква ръст на туристите от трите страни в сравнение в миналата година. Въпреки това едва ли ще бъдат достигнати обемите преди КОВИД пандемията.

Чартърите от Полша до България вече са тръгнали и се осъществят до Варна и Бургас, каза Петков. След средата на юни се очаква да започнат от Словакия, а от 18 юни и от Чехия. Мартин Петков обясни, че има раздвижване и в Украйна, но интересът там е по-голям към Турция. Седмично има по около 340 чартъра от Украйна до южната ни съседка. За сравнение всички туроператори правят до България общо по 7 на седмица. „При всички положения ще възстановим около 40% от пазара от Украйна от 2019 г. и ще имаме много добри резултати спрямо миналата година“, коментира Петков. Според него България като държава е изпуснала момента да се наложи на украинския пазар през тази година, както е направила например Турция. ANEX Tour Украйна е изпращала около 30 000 туристи в България прези КОВИД пандемията.

По отношение на руския пазар, Мартин Петков посочи, че имат много заложени чартъри до Варна и Бургас. На този етап обаче няма яснота кога ще започнат да бъдат осъществявани. „Можехме да вземем парче от пазара на Турция в Русия, но отново държавата нищо не направи“, коментира той. Турция е дестинация за милиони руски туристи всяка година. Москва обаче реши да спре полетите до края на юни заради многобройните случаи случаи на Ковид-19, което нанесе сериозен удар върху турската туристическа индустрия.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати