Новини Турагенции

Почивка на море в регион Кампания в Южна Италия пленява българите

   
Почивка на море в регион Кампания в Южна Италия пленява българите

Туристическа агенция „Екватор“ пусна почивка на брега на морето в малкия курорт Бая Домиция в региона Кампания, Южна Италия, съобщиха от компанията. Полетът е директен от София до Неапол с авиокомпанията Wizz Air. Датите на тръгване са 25 юни или 2 юли 2021 г. Настаняването е в обновения бутиков четиризвезден хотел Giulivo (https://ekvator.bg/hotel-pochivka/giulivo/420/453). Цената е 1198 лв. на човек. В пакета влизат самолетни билети, багаж, трансфери, 7 нощувки в хотел Giulivo 4* на база закуска и вечеря, медицинска застраховка с КОВИД покритие. Хотелът е разположен на брега на морето, потънал в зеленина. Разполага със собствен частен плаж - дълъг и широк, със ситен пясък. Чадърите, шезлонгите и плажните столове са безплатни за гостите на хотела. При настаняване в хотела се определя място на плажа за всеки клиент, което е валидно за целия престой. Идеален е за семейства с деца, обясниха от „Екватор“.

Закуската е традиционна италианска,

организира се на бюфет в синята зала. Тя включва – кроасани, кексчета, мюсли, зърнена закуска, хляб, плодов сок, масло, мармалад, мед, също така и топли напитки. Обядът е по меню, предлага се само за гостите, заявили и платили в България и се сервира в ресторанта на хотела. Вечерята се организира в ресторанта на хотела на три-степенно меню със сервиране по предварителен избор между две менюта от типичната италианска кухня, а салатите са от салатен бар. Три-степенното меню включва паста – различни видове, основно и десерт, а салатите включват домати, краставици, царевица, маруля, сирена, маслини. Включеното към вечерята вино е наливно от местни изби. Клиентите могат да поръчат допълнително вино от специалното селекция от региона на Кампания. В бара на плажа срещу заплащане се предлагат сандвичи, безалкохолни напитки и бира, сладолед.

 Хотелът разполага с открит басейн с чадъри и шезлонги, фитнес, зала за игри, зона с ТВ, тенис на маса, анимационна програма за деца и възрастни (през юли и август), вечерна развлекателна програма с уроци по танци, кабаретни представления и др. В същия сезон гостите могат да вземат участие в различни турнири и игри, като плажен волейбол, тенис на маса, боулинг, стрелба с лък и др. Извън активния сезон, вечер анимацията се провежда в лобито на хотела. Хотелът предоставя карта с отстъпка за Спортния център на Бая Домиция.

Регионът Кампания предлага възможности

за посещение на Неапол, Помпей и Везувий, Соренто, Позитано и Амалфи, остров Капри и още много исторически забележителности. За целта на място ще бъдат най-добрите български екскурзоводи за Кампания, с енциклопедични знания и хиляди похвали от туристи. Екскурзиите не са включени в цената.

Регионът е кръстен от римляните, които го нарекли campania felix (щастливата земя). Първите заселници обаче не са римляни, а древните гърци. Те разположили домовете си на мястото, където днес се намира Неапол и го превърнали в част от Magna Graecia, крайбрежният регион в Южна Италия, първоначално заселен от древните гърци. Кампания е богата културна и туристическа дестинация, особено що се отнася до гастрономия, музика, архитектура и археология. Богатите природни забележителности и гледки правят региона много важно туристическо звено на Италия.

Кампания е един от най-посещаваните региони в Италия,

който привлича с античните си местности, драматизъм  и контрасти. От кипящите от живот улички на Неапол, през историята, която разказва Везувий, до величествените гледки, които предлага Амалфийското крайбрежие, регионът Кампания може да бъде описан само с една дума: пленяващ. Неапол, столицата на региона, е град, към който няма как да останете безразлични. Той създава облика на областта и е задължителна дестинация, ако желаете да опознаете южна Италия. Неапол е третият по големина град в Италия, най-артистичният и най- вкусният. Разхождайки се из оживените му улици, можете да се наслаждавате на величествените сгради – от средновековни замъци и църкви, до древни разкопки, творения от ерата на Ренесанса и Барока.

Неапол е и градът на храната.

Там е създадена една от най-любимите храни на всички по света – пицата. За това, Неапол е перфектното място за любителите на прясно приготвената и невероятно вкусна храна. Заливът Неапол, предлага куп други забележителности, пренасящи ни в романтиката и драматизма на миналото. Като фон на Неапол, величествено се издига мрачният Везувий – вулканът, разказващ тъжната съдба на градовете Помпей и Херкуланеум, изпепелени от лавата му преди 2000 години. Ако искате да плавате, можете да се разходите и насладите на един от трите острова, намиращи се в границите на региона: Капри, Ичия и Процида. Всеки от тях пленява с красотата и оживеността си. Капри е най-посещаваният остров, Ичия се слави с минералните си извори, а Процида – ще ви плени с автентична атмосфера. И накрая, но не на последно място – Амалфийското крайбрежие, най-посещаваната местност в региона.

Вертикален свят от потапящи се в морето скали,

опасни, стръмни градове и улици, спиращи дъха гледки. Скрито от света до средата на 20-ти век, амалфийското крайбрежие е една от най-известните дестинации в Италия. Намирайки се в него, можете да се отдадете на разходка с кола по известните крайморски пътища, а градовете Амалфи и Позитано, нямат нужда от представяне. Районът Кампания в Южна Италия е дестинация, която непременно да посетите, ако искате да усетите драматизма на миналото, блясъка на настоящето, средиземноморския климат и la dolce vita.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати