Новини Събития

Две шествия в София - прайд и шествие за защита на традиционното семейство

   
Две шествия в София - прайд и шествие за защита на традиционното семейство

Две шествия ще се проведат днес в столицата. Едното е в защита на традиционното семейство, а другото е София прайд, което подкрепя хората с различна сексуална ориентация. В 16 часа пред Паметника на Съветската армия се събират участниците в София прайд. Тази година е  14-отото издание на ежегодното шествие в подкрепа на равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър, интерсекс (ЛГБТИ) и куиър хората. Според организаторите "мисията на прайда е да повиши видимостта на тази общност, да поддържа обществения дебат за приемането им, и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами".

В началото на седмицата Организационният комитет на София Прайд отправи призив към президентството, Министерския съвет, съдебната и местната власт за гарантиране на правата на всички български граждани.

Преди това от 12.00 със сборен пункт НДК започва Шествие за защита на традиционното християнско семейство. Организатор е сдружение “Род Интернешънъл". Паралелно шествие ще се проведе и във Велико Търново.  Организаторите заявяват, че целта е се даде категорична заявка срещу приетата Европейска стратегия за детето, в която - цитирам - родителите са дискриминирани, а детето е под ударите на новите "джендър" идеологии. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати