Турагенции

Най-големите германски туроператори са на посещение у нас

   
Най-големите германски туроператори са на посещение у нас

Над 180 ръководители на туроператорски фирми на най-високо ниво от Германия, журналисти, представители на най-престижното немско списание за туризъм ще участват на форум у нас. Министърът на туризма Стела Балтова заяви във Варна, че за първи път в историята на България има събитие от такъв ранг.

Гостите в продължение  ще дискутират възстановяването на туристическия сезон и чартърните програми от Германия. Министър Балтова посочи, че министерството е подпомогнало събитието, организирано със съдействието на водеща компания за чартърни полети от Германия.

Информацията за България и какво е състоянието на сектора, ще достигне до 11 000 туристически бюра в Германия, посочи служебният министър на туризма, като бе категорична, че събитието е от изключителна важност не само за настоящия момент, но и в стратегически план. Според нея от съществено значение е фактът, че страната ни вече в в зелената зона.  

Министър Блатова каза още, че ваксинирането на кадрите в туризма не е задължително, но трябва да се съобразяваме с реалностите и да осигурим безопасност за туристи и персонал.

Голям е шансът немските туристи отново да активизират посещенията си в България по Черноморието, след като страната ви вече е в зелената зона по отношение на пандемията, настоящият форум е част от съвместните ни усили яза рестартиране на сезона-това заяви в курорта "Златни пясъци" край Варна Лука Пиконе-мениджър за дестинация България и още четири държави от туроператорска фирма в Мюнхен.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати