Новини Събития

Правителството събира бранша да представи мерки за подкрепа

   
Правителството събира бранша да представи мерки за подкрепа

Правителството ще събере туристическия бизнес на среща в петък (25 юни 2021 г.) от 10 ч., на която ще представи и обсъди мерки за подкрепа на бранша. Това съобщиха за TravelNews представители от сектора. В срещата ще участват министърът на туризма Стела Балтова, вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев, министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев.  

От страна на браншовите организации са поканени Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Националният борд по туризъм, Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Сдружение на заведенията в България, Българска асоциация на зеведенията, Сдружение “Туризъм” и “Обединение Бъдеще за туризма” (ОБТ).  

От Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) настояват в срещата да бъдат включени още министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и министърът на културата проф. Велислав Минеков, заяви председателят на организацията Ричард Алибегов. Причината е, че стоят нерешени проблемите с влизането на чуждите туристи в България заради мерките на здравното ведомство. 

 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати